Ældreråd sætter digitalisering på dagsordenen

Ældreråd sætter digitalisering på dagsordenen

19. januar 2020 - kl. 1:11 - af

”Digitaliseringen er over os. Vi ser hen mod en ny tid, hvor mulighederne for velfærdsteknologi inden for plejen er større end nogensinde, og det er nu den teknologiske diskussion skal tages i borgerens hjem og i Ældrerådet.”

Sådan indleder formanden for Ældrerådet i Frederikshavn Kommune Ældrerådets årsberetning. Ældrerådet sætter fokus på ældres vilkår.

Ældrerådet deltog i november i en konference om velfærdsteknologi og digitalisering, hvor der bl.a. blev sat fokus på spørgsmål som: ”Er digitalisering og velfærdsteknologi fremmende eller hæmmende for relationer mennesker imellem?” ”Hvilke etiske problemstillinger er forbundet med den teknologiske udvikling?” og ”Mange ser velfærdsteknologi og digitalisering som et tveægget sværd: et sværd, der rummer besparelser og lettelser – et sværd, der skaber ensomhed for nogle, men muligheder for andre.”

Hanne Andersen udtaler videre: ”Som Ældreråd vil vi være med til at skabe rammer, hvor ingen ældre borgere ”efterlades på perronen”, uden der er fundet en løsning ud fra den enkeltes ønsker og behov. Samtidig vil vi arbejde på at sikre, at der ved indførelse af teknologiske løsninger også sættes fokus på de menneskelige omkostninger.”

Ældrerådet kan rejse spørgsmål over for de politiske udvalg. I 2019 har man bl.a. peget på disse forhold: brandsikring af pleje- og ældreboliger, udvikling af rehabiliteringscenter Kastanjegården i Frederikshavn, tilknytning af faste læger på plejecentrene, kollektiv trafik og flexture samt anvendelse af værdighedsmilliarden.

I 2020 ser Ældrerådet store udfordringer på ældreområdet. Det er områder, som rådet finder det nødvendigt at sætte ekstra fokus på.

Det gælder ikke mindst rekruttering og fastholdelse af kvalificeret personale. Ældrerådet appellerer til, at der indgås aftale med plejepersonalet, så deltidsansatte får adgang til et højere timetal, samtidig med at man ændrer praksis omkring tildeling af praktisk hjælp, så rengøring kommer til at foregå over middag, og man derved udnytter fuldtidsansættelserne optimalt.

Medlemmerne af rådet arbejder ud fra egen overbevisning og er uafhængige af partipolitiske, religiøse og organisatoriske interesser og skal alene vurdere sagerne ud fra de ældres ønsker og behov. Rådet kan selv tage sager op til behandling.

Ældrerådet beskæftiger sig ikke alene med spørgsmål, der angår de ”svage” ældre, men med alle spørgsmål, som har betydning for personer på 60 år og derover. Rådet kan ikke behandle personsager.

Ældrerådet i Frederikshavn Kommune består af 9 medlemmer. Formand er Hanne Andersen (Skagen). Desuden består rådet af næstformand Chris Sørensen (Frederikshavn), Alice Eriksen (Frederikshavn), Anne-Marie Schøn (Sæby), Benny Nielsen (Sæby), Dorte Tofting (Frederikshavn), Karl Aage Brasted (Sæby), Ole Jensen (Frederikshavn) samt Thomas Hjort (Frederikshavn).

Læs mere om Ældrerådet via dette link: https://frederikshavn.dk/politik/raad-og-naevn/%C3%A6ldreraad/

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældreråd sætter digitalisering på dagsordenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER