Debatindlæg: Kommunes økonomi er kompliceret

Debatindlæg: Kommunes økonomi er kompliceret

16. december 2019 - kl. 0:33 - af

I forlængelse af vores seneste debatindlæg, må vi erkende at kommunes økonomi er kompliceret, og at man må være omhyggelig, når man inddrager økonomiske tal i sin argumentation. I dette tilfælde særligt når det kommer til at bestemme værdien af kassebeholdning, som nok reelt set kun er på omkring 150 mio. Senest er der for eksempel blevet besluttet at bruge 30 mio. fra kassebeholdningen til arbejdsmarkedsområdet og der skal desuden bruges 10 mio. i afgift til staten for salg af gas.

Vi fastholder dog, at når man vælger at afsætte hele 27 mio. årligt i en pulje til uforudsete udgifter, hvor de ubrugte midler efter årets udgang overføres til kassebeholdningen, så er der tale om en forkert politisk prioritering. Det er nødvendigt at have penge på kistebunden, og fornuftigt at spare op, men situationen på dagtilbudsområdet er nu så grel, at det ikke er forsvarligt at sætte flere pengene til side end højst nødvendigt – de bør investeres. Alle undersøgelser peger entydigt på, at en investering i tidlig indsats betaler sig på både kort og lang sigt.

Kommunernes økonomi er blevet udsultet via økonomiske reformer gennem mange år, så kommunerne kan og bør med god samvittighed udnytte budgetrammen til fulde. Den seneste aftale med regeringen og Kl giver et løft i kommunernes økonomi, og Frederikshavn kan se frem til flere penge fra Christiansborg.
Hvis vi bruger de penge til at spare op mere end højst nødvendig, hvilet signal sender vi så til regeringen? At pengene ikke er tiltrængt?

Vi har mulighed for at prioritere at forbedre den kommunale velfærd frem for økonomisk polstring, og den mulighed bør vi gribe. Det er muligt at prioritere dagtilbudsområdet i højere grad end hvad B&U formanden giver udtryk for. Derfor skal vi heller ikke ukritisk købe præmissen om, at hvis man giver penge til et velfærdsområde, skal pengene nødvendigvis tages fra et andet.

Frederikshavn kommune kan og bør prioritere at investere i dagtilbudsområdet, og i væsentlig højere grad end der gøres nu. Situationen på dagtilbudsområdet ér kritisk og der bør handles nu!

Glædelig jul
Jonas Sivesgaard & Monica Fri  

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Kommunes økonomi er kompliceret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER