Jeg ønsker mig minimums-normeringer i julegave

Jeg ønsker mig minimums-normeringer i julegave

3. december 2019 - kl. 13:45 - af

Dette indlæg er skrevet af Pernille Christensen, Mor og borger i Frederikshavn Kommune.

Oplysning om borgerdrevent forslag om indførelse af minimumsnormeringer i Frederikshavn Kommune.

Den længe ventede Finanslov kom endelig ud af forhandlingslokalerne og sikke en lettelse vi alle kan sidde med i forhold til de løfter/love vedrørende minimumsnormeringer, som nu er nedfældet i den. Og så det berømte MEN!

Selve definitionen af minimumsnormeringer er fortsat ikke forhandlet på plads partierne imellem. Denne debat skal først påbegyndes i det nye år. Selve indfasningen af minimumsnormeringer strækker sig over 2 valgperioder – og vi kender vel alle til valgflæsk?

På den korte bane, altså i 2020, vil der blive tilført 500 millioner til Kommunerne, som er øremærket til brug for bedre normeringer. Jeg kender ikke til udregningen eller fordelingsnøglen herfor, men med lidt simpel logik, kan man hurtigt give svar på følgende:

Der er 3500 institutioner på landsplan, der tilføres 500 millioner. Det giver ca. 142.000 kr. pr. institution. Man kan kun håbe på, at hver enkelt Kommune selv har tænkt sig at spytte i kassen, for ellers bliver det bestemt svært at mærke flere varme hænder i institutionerne i 2020.

I forhold til vores Kommune, er der i alt 50 daginstitutioner (dagplejer ikke medregnet). Byrådsmedlemmet (SF) Christina Lykke Ege, er i dag aktuel i flere medier, hvor hun fortæller om den historiske begivenhed denne finanslov er i forhold til børneområdet. Lokalt udtaler hun sig, at ”…der skal komme et mærkbart løft allerede næste år (2020), hvor børn, forældre og ansatte skal kunne mærke, at der er mere pædagogisk personale. Så børnene kan få den tryghed, nærvær og omsorg, de har brug for”.

Som mor, i Frederikshavn Kommune, til 2 børn, som netop er startet på deres institutionsliv, er jeg yderst interesseret i, hvordan (SF) Christina Lykke Ege konkret vil sikre flere hænder i 2020 i vores daginstitutioner? Hvis udgangspunktet er en tilførsel af midler, svarende til ca. 142.000 kr. for 2020. Jeg håber meget og inderligt, at der er et helt regnestykke, som for os almindelige mennesker er hemmeligholdt eller blot et regnestykke som min logik ikke kan rumme.

Men indtil den viden deles, er vi en gruppe forældre, der mener, at de aktuelle normeringer ikke gode nok, og formentlig heller ikke vil blive det i 2020. Vi mener, at Frederikshavn Kommune kan gøre det langt bedre end Finansloven foreskriver det – ligesom andre Kommuner har valgt at gøre, nemlig at; Indføre Minimumsnormeringer nu.

Derfor har vi lavet et borger forslag, der ligger offentligt tilgængeligt og blot venter på digitale underskrifter så det kan bringes for byrådet. Følg blot linket her; https://frederikshavn.dk/politik/byraad/borgerdrevne-forslag/indfoerelse-af-minimumsnormeringer/ på Frederikshavn Kommunes hjemmeside.

Derudover har vi, efter tilladelse fra Kommunen, opstillet juletræer på hhv. Skagen Rådhus, Frederikshavn Rådhus samt Sæby Rådhus. På disse juletræer hænger der gule hjerter (uden skrift). Det gør der, for at udvise støtte til både pædagogerne, som er hverdagens helte, men også for vores børns skyld, da det ikke er rimeligt for nogen, at være underlagt de aktuelle normeringer. Jeg kan kun opfordre til, at man selv svinger forbi med et gult hjerte (uden skrift) og hænger på én gren.

Jeg kunne kloge mig på alverdens teorier, eksempler fra virkeligheden når børnene kommer i skole, tidligere stillet diagnoser, tidligere medicinering af børn som følge osv., men der er mange andre, der ved langt mere om dette.

Jeg er mor og jeg er borger i Frederikshavn Kommune og jeg ønsker mig minimumsnormeringer i julegave på mine børns vegne og på de ansattes vegne. Jeg ønsker mig ikke en julegave, som jeg først kan bruge om 5 år!

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg ønsker mig minimums-normeringer i julegave' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger