Forsyningen melder om godt regnskab i 2018

Forsyningen melder om godt regnskab i 2018

24. maj 2019 - kl. 1:49 - af

Onsdag den 22. maj 2019 blev der afholdt generalforsamling i Frederikshavn Forsyning A/S, hvor formand Jens Hedegaard Kristensen fremlagde sin beretning for 2018.

Årets resultat før skat blev et overskud på 5,9 mio. kr. mod 22,5 mio. i 2017 og anses for tilfredsstillende i og med at ”hvile i sig selv” selskaberne samlet set balancerer. Den samlede koncernomsætning udgjorde i 2018 510 mio. kr.

Det samlede antal kundeforhold er ved årets udgang på 157.900, hvilket atter er en stigning fra forrige år.

Hvile i sig selv
Selskaberne, der hører under Forsyningen, drives reelt alle efter ”hvile i sig selv” princippet. Det betyder, at hvert selskabs økonomiske overskud forbliver i selskabet og indgår i de følgende års drift, anlæg eller tilbagebetales til selskabets kunder i form af ekstraordinære prisnedsættelser. Der er derfor ingen, som trækker penge ud af selskaberne til andre formål eller til de andre selskaber.

Strategien
”2018 var endnu et år, hvor Frederikshavn Forsyning har håndteret sine mange forpligtigelser i forhold til kunder, samfund og ejer i overensstemmelse med pejlemærkerne i Forsyningens strategi – Forsyningssikkerhed, konkurrencedygtige priser, økonomisk ansvarlighed, hensyn til klima og miljø og en attraktiv arbejdsplads”, indleder formand for Frederikshavn Forsyning A/S, Jens Hedegaard Kristensen sin beretning.

Grøn energi hele vejen rundt
Gennemgående nøgleord i selskaberne har derfor særligt været bæredygtighed og genanvendelse. ”Det er en realitet, at vi står overfor meget store klima- og miljømæssige udfordringer, der berører os alle uanset, hvor på kloden vi bor. Vi tager denne udfordring alvorligt og med afsæt i FN’s 17 verdensmål, stræber vi efter at gøre den bedst mulige indsats ud fra de vilkår, vi har. Vi skal dog være opmærksom på, at denne indsats konstant kræver vedvarende investeringer”, fortsætter formanden.

Sortering af madaffaldet fik sit startskud
Kunder, der bor i parcelhuse, landejendomme og rækkehuse har siden den 1. oktober 2018 sorteret madaffaldet fra det øvrige affald, for at vi kan udvinde det CO2-neutrale energipotentiale fra afgasningen af madaffaldet. For mange af kunderne har det været en stor omvæltning, hvilket har givet anledning til flere bemærkninger og spørgsmål. ”Selvom en del har været skeptiske overfor ændringerne, kan vi dog allerede nu se en tydelig effekt. Kunderne sorterer affaldet grundigt, store mængder af det organiske affald bliver samlet og omdannet til biogas og energi. Godt for os alle, godt for miljøet og godt for vores efterkommere”, afslutter Jens Hedegaard Kristensen.

Læs Årsberetningen for 2018

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningen melder om godt regnskab i 2018' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER