Udtalelse fra Renovationsarbejderne

Udtalelse fra Renovationsarbejderne

9. maj 2019 - kl. 8:47 - af

Vi vil gerne overfor borgerne i Frederikshavn Kommune undskylde og beklage, at vi ikke har hentet deres skrald og affald de sidste dage.

Vi skal være de første til at beklage den situation vi står i nu, men nu er vores arbejdsforhold blevet så dårlige, og samarbejdet med virksomheden så anspændt, at vi ikke længere vil stå model til denne behandling.

Vi har siden Frederikshavn Kommune den 1. okt. 2018, indførte 2 kamre spande, haft store problemer med at nå den arbejdsmængde, Renovationsselskabet pålagde os hver dag.
Vi kan simpelthen ikke nå vores arbejde på 7,4 time eller 37 timer om ugen.
Vi har siden den 1. okt. prøvet at få Remondis til at forstå, at vores arbejdsmængde er for alt stor i forhold til arbejdstiden.
Der har været utallige møder med vores Tillidsfolk og 3F Frederikshavn, hvor de sammen har prøvet at få Remondis til at ændre på arbejdsmængden for den enkelte renovationsarbejder, men uden det har ført til et brugbart resultat.
Vi har allesammen siddet sammen med virksomhedsledelsen og forsøgt at finde løsninger.
Og når vi tror vi er nået til enighed, sker der bare stadigvæk ikke noget for at bringe arbejdsmængden ned.

Det har betydet, at vi siden 1. okt. har haft mere eller mindre fast overarbejde, nogle har endda haft det, vi vil kalde massivt overarbejde.
Vi har haft gode kollegaer der er stoppet fordi de ikke kunne holde til enten arbejdet eller den usikkerhed der er, ved ikke at vide hvornår man kan komme hjem til sin familie, efter at have startet på arbejdspladsen kl. 05.00 – 05.30.
Vi har ”slidt” en fantastisk Tillidsrepræsentant og en ligeså dygtig Arbejdsmiljørepræsentant op. De kunne simpelthen ikke overskue opgaven længere.
Vi har ny fået en ny Tillidsrepræsentant, men der er ikke nogen tør binde an med arbejdsmiljøet, og det forstår vi godt. Opgaven er nærmest uoverskuelig.
Det, der nu har gjort, at vi har sagt nok er nok, er at et par af vores gode kollegaer, har fået skriftlige advarsler, fordi de ikke kunne påtage sig yderligere overarbejde den nuværende uge. Det synes vi ikke er i orden, og dem kræver vi trukket tilbage, samtidig med, at vi kræver, at virksomheden nu tager os alvorligt, og begynder at finde løsninger på vores urimelige arbejdsforhold.

Vi håber i har forståelse for vores situation. Vi gør hvad vi kan for at få lov at passe vores arbejde på en værdig måde, og vi glæder os til snart igen at hilse på jer når vi mødes, og hente jeres affald.

Med venlig hilsen
Skraldefolkene i Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udtalelse fra Renovationsarbejderne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger