Alternativt forslag til opstilling af vindmøller ved ”Kragelund”

Alternativt forslag til opstilling af vindmøller ved ”Kragelund”

5. maj 2019 - kl. 10:57 - af

Ejeren af Grønhedevej 10 ved Sæby har fremsendt et alternativt forslag til kommunen vedr. opstilling af vindmøller ved ”Kragelund” på Østkystvejen ved Sæby.

Forslaget er sat på dagsordenen for det næste møde i Plan- og Miljøudvalget den 7. maj.

Det bemærkes, at forslaget netop er modtaget, og det er derfor ikke gennemgået nærmere af forvaltningen i forhold til at vurdere de foreslåede opstillingsmønstre og præmisser.

Det pointeres, at kommunaldirektøren indstiller, at udvalget fastholder sin tidligere beslutning om, at behandling af forslag forudsætter enighed mellem parterne. En sådan har hidtil ikke været mulig at opnå.

Det er Lemvigegnens Landboforening, som på vegne af ejeren af naboejendommen til ”Kragelund” har fremsendt forslaget til en alternativ opstilling af møller.

Det oplyses, at landboforeningen sammen med ejeren har gennemgået opstillingsmulighederne for vindmøller i området og ser flere løsningsmuligheder. Særligt 2 muligheder fremhæves. Fælles for begge forslag er, at den forventede produktion er ca. 25 % større end i det tidligere i fremsendte opstillingsforslag, og de to skitserede forslag vil ikke kræve, at der nedlægges boliger for at vindmølleopstillingen kan overholde afstandskravet.

Der er på nuværende tidspunkt ikke udarbejdet støjberegninger for opstillingerne, men det forventes at alle støjkrav vil kunne opfyldes.

Landboforeningen vurderer, at der vil være behov for en justering af ”rammeområdet” for at kunne gennemføre et vindmølleprojekt i området. Dels fordi rammeområdet ligger inden for afstandskravet for en 150 m høj vindmølle, og dels fordi der ikke er plads til nye mølletyper med rotordiameter på >120 meter.

”Vi ønsker med dette at sende et klart signal til Frederikshavn Kommune og øvrige parter i sagen, at vi (red.)…. ønsker at finde en konstruktiv vej til et samarbejde om udnyttelsen af vindresursen i området, som også indbefatter en sanering af alle de ældre vindmøller i området,” lyder det i henvendelsen til kommunen.

Det påpeges tillige, at der vigtigt for naboen til ”Kragelund” at fastslå, at denne ikke på noget tidspunkt har udtrykt, at han ikke ønskede at samarbejde om en helhedsløsning om udnyttelsen af vindresursen, som også indbefattede en nedtagning af alle de ældre eksisterende vindmøller i området. Naboens definition af et samarbejde er, at der laves en helhedsløsning, som alle parter i samarbejdet er inddraget i og kan se et formål med.

Hele forslaget kan læses via dette link fra side 198 til 202:

https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%202018-2021&date=07-05-2019%2015.00%20-%2019.00&fileName=Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Alternativt forslag til opstilling af vindmøller ved ”Kragelund”” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Alternativt forslag til opstilling af vindmøller ved ”Kragelund””

  • Karsten Munk

    Drop møller på land, så er den tåbelige kamp mellem borgere og mølle-lobbyister slut.

    Vindmøllestrøm, ja tak – fra havmøller

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alternativt forslag til opstilling af vindmøller ved ”Kragelund”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER