Årsregnskab: Resultat på 920 mio. kr. efter skat

Årsregnskab: Resultat på 920 mio. kr. efter skat

7. februar 2019 - kl. 11:36 - af

Spar Nord kommer ud af 2018 med en bundlinje på 920 millioner kroner efter skat svarende til en forrentning af egenkapitalen med 10,8 procent. Det er ikke mindst vækst i bank- og realkreditudlån samt uændrede omkostninger, der er med til at trække resultatet op, og regnskabet betegnes af Spar Nords ledelse som ”tilfredsstillende”.

Spar Nords netop offentliggjorte årsregnskab for 2018 viser et resultat på 920 millioner kroner efter skat svarende til en egenkapitalforrentning efter skat på 10,8 procent.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner resultatet som tilfredsstillende, og han hæfter sig blandt andet ved, at resultatet er opnået i en tid med fortsat vanskelige markedsvilkår i form af ekstremt lave renter.

– I 2018 oplevede vi en stærk udvikling i vores kerneforretning, hvor bank- og realkreditudlån voksede med henholdsvis 6 og 5 procent drevet af en bred efterspørgsel hos vores kunder samt fortsat kundetilgang. Dermed vokser vi hurtigere end markedet, og det vidner om, at vi står stærkt på banen med et godt image, tilfredse kunder og konkurrencedygtige produkter, siger Lasse Nyby.

Lasse Nyby henviser desuden til, at Spar Nords resultat for 2018 var positivt påvirket af engangseffekter relateret til bankens andel i henholdsvis Value Invest Asset Management og BankInvest svarende til i alt cirka 230 millioner kroner.

Spar Nords omkostninger landede i 2018 marginalt lavere end i 2017. Nedskrivningerne steg til 173 millioner kroner, hvoraf størstedelen udgøres af bankens landbrugskunder samt et nyligt tab på en af bankens erhvervskunder som følge af en svindelsag hos kunden.

Rustet til udfordringer
Kombinationen af lave renter, beskeden samfundsvækst og hård konkurrence vil ifølge Lasse Nyby fortsætte med at sætte bankens indtjening under pres i 2019. Samtidig peger han på, at Spar Nord er godt positioneret til at imødegå udfordringerne.

– På tværs af geografi og forretningsområder ligger vi højt placeret i målinger af omdømme og kundetilfredshed, og det bestyrker os i troen på, at vi kan fortsætte med at vinde markedsandele i 2019. Vi er desuden fortsat klar til at handle på oplagte muligheder for at udvikle vores forretning igennem opkøb, uddyber Lasse Nyby.

Ved indgangen til 2019 blev Spar Nord tildelt status som ”systemisk vigtigt finansielt institut” (SIFI), og med den anerkendelse følger øgede kapitalkrav og administrative krav, men også nye forretningsmuligheder:

– Særligt når det handler om fremtidig fremskaffelse af kapital og funding, forventer vi, at SIFI-status vil være en styrke. Og så forventer vi, at vi som SIFI vil stå stærkere i konkurrencen om større erhvervskunder og offentlige kunder, lyder det fra Lasse Nyby.

Udbytte på 3,50 kroner
På baggrund af det tilfredsstillende årsregnskab for 2018 har bestyrelsen indstillet til generalforsamlingen, at der udbetales et uændret udbytte på 3,50 kroner per aktie svarende til en udlodningsprocent på 47.

Spar Nords resultat for 2018 var som nævnt positivt påvirket af engangseffekter relateret til bankens andel i henholdsvis Value Invest Asset Management og BankInvest svarende til i alt cirka 230 millioner kroner. I fraværet af disse engangseffekter forventer Spar Nord at realisere et resultat efter skat for 2019 i niveauet 700 – 800 millioner kroner.

Om Spar Nord
Med omkring 390.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 49 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2018 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 920 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 103.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsregnskab: Resultat på 920 mio. kr. efter skat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER