Hvor blev dialogen af – i forhold til Hørby/Dybvad?

Hvor blev dialogen af – i forhold til Hørby/Dybvad?

18. januar 2019 - kl. 12:24 - af

I november/december har vi forældrevalgte for børnehusene og skolerne i Hørby og Dybvad, sammen med fagpersonale fra samme, debatteret om og hvad den gode løsning kunne være i forhold til forslaget om, at flytte Dybvad børnehave på Dybvad skoleafdeling, for at få plads til de lovede 0-2 års pladser.

I december havde vi et møde med børne og ungdomsudvalget, hvor vi fremlagde de elementer vi tænker er væsentlige at tænke ind, når de politisk skulle kigge på sagen.

Vi sagde blandt andet opmærksomhed på:

  • brobygning mellem børnehave og skole/SFO
  • Bæredygtighed (både økonomisk og fagligt)
  • Bygningsreduktion/bygningsmasse
  • Logistik

Aftalen blev, at politikerne ville gå tilbage i deres respektive grupper og debattere og derefter søge dialog med os igen.

Nu kan vi så læse, at det er besluttet på udvalgets seneste møde, at der ikke bliver kigget på det strukturelle og at alene de bygningsmæssige forhold i Dybvad afsøges inden deres næste møde, hvor der træffes beslutning…..

Vi er mildest talt en smule overrasket – det kan være et udtryk for at udvalget endelig vil kigge på tildelingsmodellen, som et den begge områder (institution og skole) er max udfordret af, i forhold til at overholde budgetterne, altså sikre bæredygtighed (både økonomisk og fagligt) i alle enheder i distriktet.

Det kan også være et udtryk for, at risikoen for “en politisk varm kartoffel” i forhold til oplands politik ikke ønskes på dagsordenen.

Endelig kan vi risikere, at ved der alene kigges på de bygningsmæssige forhold i Dybvad, så havner det at lave kvalitet og bæredygtighed ude hos os, uden ændrede rammer/tildeling til dette. Det kan lettest få store konsekvenser.

Faktum for os er, her er ikke nogen let løsning, men også at der ikke sikres bæredygtighed hverken fagligt eller økonomisk ved at flytte Dybvad børnehave på Dybvad skole, ligesom der ikke tages hensyn til mange af de øvrige opmærksomhedspunkter, hvis det bliver den beslutning udvalget tager.

Karina Boel Thomsen – formand for dagtilbudbestyrelsen distrikt syd

Louise Jæger Jeppesen – formand for skolebestyrelsen distrikt syd

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvor blev dialogen af - i forhold til Hørby/Dybvad?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER