Erhvervsskoler vil skabe flere praktikpladser med webportal

Erhvervsskoler vil skabe flere praktikpladser med webportal

29. september 2018 - kl. 0:52 - af

Syv nordjyske erhvervsskoler har lanceret en fælles webportal, som skal gøre det nemmere for Nordjyllands virksomheder at søge elever og lærlinge. Målet er at skabe flere praktikpladser i regionen.

Portalen ved navn ​www.praktikpladsergivervækst.dk​ er udviklet som et digitalt kontaktpunkt mellem virksomheder og erhvervsskoler.

“Nordjyske virksomheder får brug for flere faglærte medarbejdere i fremtiden. Det er derfor vigtigt, at vi gør vores erhvervsskoler til en endnu stærkere ressource for virksomheder, så vi kan udnytte et stadig stort uforløst praktikpladspotentiale i Nordjylland,” fortæller projektleder Knud Dal.

Virksomheder kan gratis indrykke annoncer på erhvervsskolernes egne praktikportaler og hurtigt komme i kontakt med skolernes virksomhedskonsulenter samt læse information om at ansætte faglært arbejdskraft.

Erhvervsskolerne bag er Aalborg Handelsskole, Erhvervsskolerne Aars, EUC Nord, EUC Nordvest, SOSU Nord, TECHCOLLEGE og Tradium.

Ifølge Knud Dal medfører webportalen, at det bliver lettere for virksomheder at oprette en praktikplads og komme igennem det papirarbejde, der følger.

“At ansætte en elev eller lærling kan for mange virksomheder virke vanskeligt og tidskrævende – specielt hvis de føler, at de skal klare alle administrative opgaver på egen hånd. Vi håber, at flere virksomheder vil bruge webportalen til at komme godt i gang og trække på de syv erhvervsskoler som ressource, hvis de har brug for vejledning,” siger han.

Erhvervsskolernes virksomhedskonsulenter er altid parate til at yde virksomhederne den vejledning og støtte, der er behov for i forbindelse med at oprette en praktikplads. Webportalen gør det således nemmere at komme igennem til dem.

Her er der to muligheder for at kontakte erhvervsskolerne. Virksomheder kan vælge at skrive deres spørgsmål direkte i et chatmodul på portalen og herfra blive kontaktet af en relevant virksomhedskonsulent. De kan også finde direkte kontaktoplysninger på 44 virksomhedskonsulenter fra de syv erhvervskoler.

“Hvis virksomheder har specifikke spørgsmål om at søge en salgsassistent i Aars eller en industritekniker i Thisted, kan de finde relevante kontaktpersoner direkte på portalen. Hvis de sidder med mere generelle spørgsmål, kan de altid bruge chatmodullet. Vi tror på, at øgede kontaktmuligheder er vejen frem,” fortæller Knud Dal.

Derudover matches virksomhedernes gratis annoncer på portalen med de lokale skoler, der uddanner den ønskede slags elev eller lærling.

“Når virksomheder er til stede på skolernes praktikportaler vil de være synlige for praktiksøgende i lokalområdet. At bruge denne service gør ikke kun arbejdet lettere for virksomheder. Det betyder også, at vi sikrer, at elever og lærlinge på de lokale erhvervsskoler bliver gjort opmærksomme på praktikpladserne,” slutter projektlederen.

Webportalen ​www.praktikpladsergivervækst.dk​ er allerede i luften.

Baggrund:
Syv nordjyske erhvervsskoler og Region Nordjylland er i løbet af 2018 gået sammen i et større strategisk samarbejde “Praktikpladser giver vækst” for at sikre 400 praktikpladser og gøre det endnu nemmere for lokale virksomheder at samarbejde med erhvervsskolerne.

Målet er at udnytte det fulde praktikpladspotentiale i Nordjylland og få flere virksomheder til vælge at åbne sin virksomhed op for at få sin første elev/lærling.

For at være bedre rustet til at samarbejde med virksomheder, har man givet medarbejderne på erhvervsskolerne et kompetenceløft.

Samtidigt vil man i løbet af 2018 gennemføre forskellige web- og mediekampagner i samarbejde med CompanYoung for at sætte fokus på udfordringen.

De syv deltagende erhvervsskoler i Region Nordjylland:

  • ●  Aalborg Handelsskole,
  • ●  Erhvervsskolerne Aars
  • ●  EUC Nord
  • ●  EUC Nordvest
  • ●  SOSU Nord
  • ●  TECHCOLLEGE
  • ●  Tradium

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervsskoler vil skabe flere praktikpladser med webportal' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER