Vil kommunen med i juridisk notat om beregningsgrundlaget?

Vil kommunen med i juridisk notat om beregningsgrundlaget?

24. september 2018 - kl. 12:27 - af

Fra og med 2019 er der sket fra statslig side sket en korrektion af beregningsgrundlaget for udligningsbeløbet vedrørende udlændinges uddannelsesniveau. Der er imidlertid ikke sket nogen bagudrettet korrektion af forholdet.

Den 13. september 2018 afholdt en række nordjyske kommuner et møde, hvor repræsentanter fra advokatfirma HjulmandKaptain orienterede om deres syn på sagens juridiske kerne.

I forlængelse heraf drøftede man, om der kunne findes opbakning til at få udarbejdet et juridisk notat, som belyser problemstillingen og kan tjene som beslutningsgrundlag, så de enkelte interesserede kommuner på et oplyst grundlag kan træffe beslutning om deltagelse i et eventuelt sagsanlæg mod ministeriet. Et sådant notat vil kunne udarbejdes inden for en tidshorisont på 2 – 3 måneder, fra bestilling afgives.

På mødet var der et antal kommuner, som straks erklærede sig villige til at deltage i finansieringen af et sådant notat. Øvrige interesserede kommuner blev inviteret til også at indgå, hvis tilbagemelding herom kunne gives senest den 27. september. Med det antal kommuner som forventes at indgå i finansieringen, vil udgiften til udarbejdelse af det juridiske notat skønsmæssigt udgøre 30.000 kr. pr. deltagende kommune.

Økonomiudvalget står over for på udvalgets kommende møde den 26. september at drøfte spørgsmålet samt beslutte, om Frederikshavn Kommune skal bidrage til udarbejdelsen af det juridiske notat.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil kommunen med i juridisk notat om beregningsgrundlaget?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER