Berettigede protester mod FDF-lejrens byggeplaner

Berettigede protester mod FDF-lejrens byggeplaner

3. september 2018 - kl. 13:15 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Peter Simonsen, sommerhusejer på Lyngså Strand.

Baseret på mange års oplevelser i ovennævnte lokalområde, er nærværende en protest imod den planlagte udvidelse af spejderlejrene Klitten og Hvide Klit beliggende midt i det rekreative sommerhusområde i Lyngså fortæller sommerhusejer Peter Simonsen, der bor i Odense, men som gennem mange år har haft sommerhus på Rovej i Lyngsaa.

Forhistorien er kort, at anvendelse og formål igennem årene er skredet fra at være en lejr for børn og unge fra spejderbevægelsen til at være en erhvervsagtig udlejningsvirksomhed med stadig større andel af lejere uden tilknytning til spejderbevægelsen. Dette skred har haft voldsomme konsekvenser for det omkringliggende sommerhusområde og for det nære klitlandskab. Sommerhusejere og lejere har oplevet stadig tiltagende støj fra fester og arrangementer blæst ud over området af PA-anlæg, og Klittens nære strandmiljø er nu præget af åbne slidsår og bombekrater lignende udhulinger indenfor strandbeskyttelses linjen. Det er mit indtryk, at der i højsæsonen, når alle parkeringspladser er fyldt med biler, campingvogne og autocampere, og op mod 1000 mennesker ad gangen, og det gør udvidelses projektets bagatelliserende snak om at det kun er en mindre udvidelse af sengepladser fra 80 til 90 komisk og helt urealistisk.

Protester fra omkringboende mod støj og gener er løbende blevet ignoreret og latterliggjort og nu senest, i forbindelse med den planlagte udvidelse, udtaler den lokale lejr ledelse sig usandt – og siger at der slet ingen protester har været.

Peter Simonsen fastslår vigtigheden af, at vi som borgere protesterer imod en sådan udvidelse, der vil gøre de beskrevne problemer meget værre, og det er samtidig bekymrende, at dele af vores lokale erhvervsliv bliver ladt i stikken. Mange års naboskab med lejrene har givet et klart billede af, at de mange familiecampere, der har været en væsentlig del af lejer klientellet, i høj grad har været selvforsynende og selv medbragt mad og forbrugsgoder. Altså ingen lokal omsætning og styrkelse af det lokale erhvervsliv her. Kun støj og miljøbelastning!

I denne sammenhæng optræder jeg ikke kun som sommerhusejer forfægtende snævre særinteresser, men er som ansvarlig borger også bekymret over at et sådant nybygget og udvidet konferencecenter vil få en konkurrence- forvridende effekt i forhold til områdets øvrige hoteller, kroer, campingpladser mv. Ikke godt for et lokalområde der i forvejen er præget af affolkning og butiksdød!

Med støtte fra tipsmidler, private og religiøse fonde og øvrige støtte midler vil FDF være i stand til at leje billigt ud til store fester, bryllupper, rusfester, firmakonferencer mv., og hvis vi, som sommerhusejere og lejere, hidtil har følt os intimideret af støj og miljøbelastning, vil det blive et uudholdeligt støjinferno, hvis det nye center med øget udlejning og på uændrede, hensynsløse vilkår tromler videre.

Peter Simonsen håber at mange med ham vil indsende protester til Frederikshavn Kommune, så vi i tide kan få stoppet et sådant hensynsløst projekt.

Det er ønsket, at området igen skal blive et rekreativt område, hvor der er plads til os alle og hvor vi sammen passer på naturen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Berettigede protester mod FDF-lejrens byggeplaner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER