Agri Nord bruger en million kroner på tørke-rådgivning

Agri Nord bruger en million kroner på tørke-rådgivning

24. august 2018 - kl. 0:18 - af

Det er i en tørkekrise som nu, at medlemmerne skal mærke, det er en fordel at være medlem af en landboforening. Derfor bruger Agri Nord en million kroner på at hjælpe tørkeramte medlemmer. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

De medlemmer, der er kriseramt, bliver tilbudt en individuel ”Konsekvens-pakke” hvor et tværfagligt team fra økonomi, planteavl, økologi samt svin/kvæg vurderer, hvilken påvirkning tørken har på økonomien og dyreholdet. ”Konsekvens-pakken” indeholder en konkret vurdering af høstudbyttet, genberegning af resultat og likviditetsbehov.

“Dette tilbud kører fra nu og frem til 30. september 2018 og gælder medlemmerne af Agri Nord som er heltidsbedrifter, primært med animalsk produktion, og som er i en økonomisk svær situation”, udtaler formand Carl Chr. Pedersen og fortsætter:

“Det er nu, medlemmer har brug for hjælp fra deres forening. Derfor afsætter vi 1 million kroner ud i en pulje til krisehjælp i tørken”.

Penge skal blive i landmandens lommer
Der er ingen tvivl om, at den alvorlige situation kommer til at påvirke likviditeten rundt omkring på bedriften. Derfor er det vigtigt, at medlemmerne hjælpes så meget som muligt på den front.

“Som medlemmernes forening skal vi i denne situation ikke profitere på behovet for rådgivning. Tværtimod. Lige nu er det særdeles vigtigt, at pengene bliver i landmandens lommer”, siger Carl Christian Pedersen.

Bankerne orienteres og inddrages
Som et supplement til de individuelle ”Konsekvens-pakker” arrangerer Agri Nord orienteringsmøder for medlemmernes finansielle partnere.

“Det er vigtigt, at banker og kreditforeninger orienteres om, hvor stort udbyttetabet er, hvad likviditets-behovet bliver, og hvordan prognoserne ser ud fremadrettet”, siger adm. direktør Kim Koch.

“Vi orienterer om vore tiltag generelt og den individuelle gennemgang for den enkelte landmand sker mellem landmand, pengeinstitut og rådgiver, idet vi ikke kan generalisere – der er meget store geografiske forskelle”, siger direktøren.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Agri Nord bruger en million kroner på tørke-rådgivning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER