Tomgangshusleje i Dybvad skal stoppe – bygninger rives ned

Tomgangshusleje i Dybvad skal stoppe – bygninger rives ned

21. august 2018 - kl. 10:24 - af

Frederikshavn Boligforening har henvendt sig til Socialudvalget med en anmodning om, at Frederikshavn Kommune bidrager til finansiering af nedrivning af ejendommen Ålborgvej 431 i Dybvad.

Socialudvalget skal se på henvendelsen på udvalgets forestående møde den 22. august.

Den tidligere Sæby Kommune har tilbage i 1996 indgået en aftale med Boligselskabet 1942 (nu Frederikshavn Boligforening) om anvisningspligten til 4 af 11 boliger i ejendommen. Denne aftale var i sin tid grundlaget for ombygningen af ejendommen.

De 4 boliger har stået tomme, og Frederikshavn kommune har betalt for såkaldt tomgangshusleje gennem flere år. Udgiften er pt. kr. 21.021 pr. måned – svarende til ca. kr. 250.000 årligt.

Frederikshavn Boligforening har konstateret byggeskader samt store problemer med fugt og skimmelsvampe i ejendommen både inde i boligerne, i ydervægge samt ved etageadskillelser. En renovering af boligerne vil give en urealistisk høj husleje for boligerne set i forhold til beliggenhed samtidig med, at der har været en nedgang i antallet af boligsøgende i området.

Frederikshavn Boligforening arbejder ved kontakter til Landsbyggefonden, Realkredit Danmark og ved afdelingens egne midler på at skaffe finansiering til nedrivning og til indfrielse af gæld i ejendommen.

Der er imidlertid brug for yderligere midler for at få finansieret nedlæggelsen og nedrivningen. Frederikshavn Boligforening anmoder derfor om, at kommunen herudover betaler et engangsbeløb på 250.000 kr. til projektet, idet kommunen hermed fritages for anvisningsforpligtigelsen for de 4 boliger. Beløbet svarer til ét års huslejetab og vil derfor kunne finansieres af Socialudvalgets konto til betaling af huslejetab.

Social-, sundheds- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Socialudvalget indgår aftale om ophør af anvisningsforpligtigelsen for 4 boliger i Dybvad, mod at der betales et engangsbeløb på kr. 250.000 til at medfinansiere nedrivning af ejendommen

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tomgangshusleje i Dybvad skal stoppe – bygninger rives ned' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER