Renovering af cykelstier på dagsordnen

Renovering af cykelstier på dagsordnen

13. august 2018 - kl. 11:17 - af

Frederikshavn Kommune har mange cykelstier i byer og på landet, som byder på afvekslende og unikke naturoplevelser undervejs.

På ruterne kan man færdes som cyklist både på cykelstier, cykelbaner langs asfalteret vej og på særlige naturstier. Ud over de skiltede cykelruter er mange af egnens øvrige veje forsynet med cykelbaner eller cykelstier, og dette gør områderne attraktive og mere sikre for cyklisterne.

Uanset om man er turist, motionist eller daglig pendler, indbyder cykelstierne til et aktivt liv med cyklen som et væsentligt transportmiddel.

Anbefalede skoleveje er ligeledes et initiativ, der skal understøtte skolebørnenes brug af cyklen som transportmiddel til og fra skole.

Mulighederne for at bruge cyklen som transportmiddel kan dog fortsat styrkes, og målet er derfor at sikre cyklisterne ved løbende at forbedre cykelstierne og sikre krydsningspunkter.

Mange cykelstier trænger imidlertid til renovering af asfaltoverfladen for at være indbydende og trafiksikre. Teknisk Udvalg har derfor sat sagen på dagsordnen på udvalgets næste møde den 13. august, og der indstilles derfor til udvalget om bevilling af ekstraordinære midler specifikt til renovering af cykelstier med asfalt.

Renoveringen af cykelstierne vil blive bredt prioriteret i kommunens geografiske udstrækning ud fra trafikmønstret på såvel skoleveje, bynære cykelstier og rekreative turistruter. Det gælder på strækninger fra flere områder, der trænger til fornyet asfaltslidlag, og som vil kunne blive renoveret i kraft af prioriterede dispositionspuljemidler.

Såfremt indstillingen imødekommes, vil der sammenlagt kunne udlægges i omegnen af 10 km asfalt på cykelstierne afhængig af underlagets beskaffenhed.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg anvender 1 mio. kr. fra dispositionspuljemidlerne til renovering af cykelstier med asfalt.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Renovering af cykelstier på dagsordnen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER