LandboNord opretter tværfagligt Tørke Task Force

LandboNord opretter tværfagligt Tørke Task Force

9. august 2018 - kl. 0:26 - af

Konsekvenserne af den historiske tørkeperiode slår nu igennem i landbruget. Mange landmænd efterspørger derfor helt konkret tørkerådgivning. En rådgivning som LandboNord står klar til at assistere med.

Omfanget af den nuværende tørkesituation er stort, og ingen ved med sikkerhed, hvor længe konsekvenserne kommer til at kunne mærkes i erhvervet. Overblikket er centralt, og det er vigtigt ikke at handle i panik. Det gælder både de enkelte landmænd og deres samarbejdspartnere.

  • Ingen har kunnet forudse den historiske tørkesituation denne sommer, så det kommer til at kunne ses på bundlinjen. I øjeblikket gælder det om at skabe sig det nødvendige overblik og vurdere, hvad der kan lade sig gøre her og nu. Eksempelvis i de situationer, hvor dyrene kommer til at mangle foder, siger Chefkonsulent Strategi / VirksomhedsØkonomi og Kvægrådgivning, Anne-Mette Søndergaard.

Derfor har LandboNord nu oprettet et tværfagligt Tørke Task Force, som følger situationen tæt på samtlige produktionsgrene.

  • Helt konkret får vi en række henvendelser, som går på, hvornår afgrøderne skal høstes, eller hvordan lovgivningen er i den her ekstraordinære situation. Flere afgrøder er tvangsmodnet og høstet for tidligt. Og med udsigt til en beskeden mængde nedbør, så kan man lade sig friste til at høste majsen allerede nu. Men det fraråder vi, da det kræver en konkret vurdering på stedet, så man undgår panikløsninger, siger Chefkonsulent i LandboNord PlanteRådgivning, Søren Greve Olesen.

Derfor opfordrer LandboNord den enkelte landmand til at tage udgangspunkt i egne marker. Situationen kræver en vurdering på stedet, da tørken har skabt store lokale og regionale forskelle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord opretter tværfagligt Tørke Task Force' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER