Børneområdet kan ikke holde til flere nedskæringer

Børneområdet kan ikke holde til flere nedskæringer

8. august 2018 - kl. 1:21 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra byrådsmedlem for SF, Christina Lykke.
Netop hjemkommet fra ferie læser jeg borgergruppen ”Birgits børn” skarpe indlæg om nedskæringerne på pasningsområdet.

Jeg deler forældrenes bekymring for de gentagne nedskæringer på B&U-området.

Grundet en dårlig økonomi har vi i flere år skåret på alle kære opgaver i kommunen. Og i SF er vi enige om at børneområdet ikke kan holde til flere nedskæringer. Derfor vil SF’s ene mandat i byrådet gøre hvad vi kan for at prioritere de kommunale midler i retning af vores børn og unge. Det kan blive op ad bakke. Dels har socialdemokraterne absolut flertal i byrådet, og partiet bestemmer i sidste ende alt, i SF håber vi meget på at vi kan blive enige om et fornuftigt budget der ikke kun består af økonomiske hensyn men også hensynet til borgerne.

Endvidere har vælgerne sammensat et Folketing, der hellere vil skattelettelser end forbedre den kommunale velfærd. De årlige kommuneaftaler mellem regeringen og KL sætter rammerne for den velfærd, kommunerne kan tilbyde bl.a. børnene.

Jeg håber inderligt, at de forældre, der nu helt berettiget protesterer mod serviceniveauet på pasnings – og skoleområdet, også tager konsekvensen af det, når de om kort tid skal til FT-valgurnerne.

Vi vil fra SF’s side gøre, hvad vi kan for at tilgodese børne – og ungeområdet i forbindelse med budget 19-forhandlingerne.

I indlægget er der en henvisning til Familieafdelingens problemer med at overholde budgetterne.
Jeg vil gerne slå fast, at Familieafdelingen bl.a. varetager de mest udsatte børns interesser. Vi kan efter SF’s opfattelse ikke gå på kompromis med en underretning, som påpeger, at et barns trivsel og udvikling er truet. På den måde er Familieafdelingens budget svært at styre, fordi der kan komme behov, som ikke kan udsættes.
Derfor vil jeg være ked af, hvis pasnings – og skoleområdet skal spilles ud mod familieafdelingen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børneområdet kan ikke holde til flere nedskæringer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER