Politik ér en prioritering – prioriter børnene!

Politik ér en prioritering – prioriter børnene!

1. august 2018 - kl. 8:29 - af

Redaktionen har modtaget denne reaktion, på borgmesterens indlæg.

I Birgits læserbrev af 30. juli 2018, lader Birgit læseren forstå, at vi ikke kan forbedre kommunes service pga. udgifter til gældsafvikling og anlæg. Borgergruppen Birgits Børn vil ikke leve med at gældsafvikling og anlæg skal prioriteres i en grad, som ikke er forenelig med anstændige forhold på dagtilbudsområdet og dermed vores børns og personalets velfærd.

Vi er udmærket klar over at kommunekassen skal dække bl.a. vedligeholdelse af veje og bygninger. Enhver kan forholde sig til at fx en defekt tagrende skal repareres, da der ellers vil ske skader på murværket og at regningen derfor vil blive større. Men det samme gælder altså for mennesker.
Hvis vi ikke ”vedligeholder” et menneske i dets yngste år, vil vedkommende formentlig få fx indlæringsvanskeligheder o.l., og den nødvendige indsats, bliver også her, KUN dyrere.
At prioritere dagtilbudsområdet er en fornuftig investering!

Birgit nævner at der er blevet og fortsat bliver tilført flere penge til B&U-området, men hvordan hænger det sammen med at serviceniveauet fortsat falder? Fordi der fjernes endnu flere penge som led i demografiregulering, budgettilpasning, og serviceforringelser. Se bare i idékataloget til besparelser på B&U-området i forbindelse med budget 2019, deri foreslår man bl.a. at nedsættelse udgift pr. barn og nedlægge alle dagplejere i landdistrikterne.

Trods jonglering med tal står det fast at:

  • Frederikshavn Kommune har en af de dårligste normeringer i landet
  • At der løbende har været forringelser i normering og udgift pr. barn
  • At der er planer om nye forringelser.

Det er politikernes ansvar at børn og personale har vilkår, der er forsvarlige. Det er forholdene ikke i dag! Derfor må vi borgere tage ansvar og kræve rimelige forhold for kommunens yngste og personalet!

Borgergruppen Birgits Børn bruger de social medier, som Facebook, til at råbe kommunens borgere op, men vi snakker også med politikerne face to face og vi tillader os lige at nævne, at vi ikke blot vil snakke – men reformere! Vi kæmper for at få gennemført nogle tiltag og ændringer til de forestående budgetforhandlinger for 2019.

Det med at sidde anonymt bag en skærm, er desværre for en dels vedkommende en nødvendighed. Borgergruppen Birgits Børn på Facebook har i den forgangne uge offentliggjort citater anonymt fra det pædagogiske personale på dagtilbudsområdet (0-6 år) i Frederikshavn Kommune. Dette har vi gjort for at tydeliggøre for både borgere og politikere, at der ér en usund tavshedskultur i kommunen.

Bedste hilsner
Borgergruppen Birgits Børn

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politik ér en prioritering – prioriter børnene!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER