Derfor skal du slukke for dine el-apparater inden sommerferien

Derfor skal du slukke for dine el-apparater inden sommerferien

18. juli 2018 - kl. 0:32 - af

En gennemsnitlig husstand kan spare 1.000 kroner om året ved at slukke helt for sine elektriske apparater, når de ikke er i brug. Men alligevel undlader hver tredje dansker at slukke for strømslugerne og går dermed glip af de let tjente penge. Det viser en undersøgelse, som Spar Nord har lavet i samarbejde med NRGi Elsalg.

Sommerferien står for døren, og dermed er det tid for de fleste danskere til at pakke kufferten og rejse på ferie. Men inden da skal boligen gøres ferieklar, og her er der penge at spare ved at slukke for strømslugerne i hjemmet inden afrejse.

Alligevel undlader hver tredje dansker at gøre det, og dermed får apparaterne lov til at fylde på elregningen uden at gøre nogen gavn i hjemmet. Det viser en undersøgelse blandt flere end 1.300 danskere, som Spar Nord og NRGi Elsalg har foretaget i samarbejde.

Det betyder, at danskerne hvert år bruger mange hundrede kroner på standby-strøm. Ifølge beregninger foretaget af NRGi kan en gennemsnitlig husstand faktisk spare op mod 1.000 kroner årligt ved at slukke for sine elektriske apparater:

– Mange af os glemmer at slukke for apparater som TV, spillekonsollen, espressomaskinen og computeren, når de ikke er i brug. Og selvom vi ikke tænker over det, så er det jo penge ud ad vinduet, når vi lader de små røde dioder lyse til ingen verdens nytte, lyder det fra direktør i kundeservice hos NRGi Elsalg, Lene Krakau.

Hver anden kender ikke strømslugerne
Det er netop underholdningsapparater, der udgør størstedelen – faktisk cirka 40 procent af strømforbruget hos de fleste familier – og det er hver anden dansker ikke klar over, viser undersøgelsen. Derfor er det også særligt her, at Lene Krakau ser flere gode muligheder i at få bugt med de dårlige vaner:

– Ved at skabe et fælles overblik over husets underholdningsapparater og blive enige om, at brugerne slukker helt for apparaterne, når de ikke er i brug, kan man nå langt. Samtidig kan det være en gulerod, hvis man i hjemmet bliver enige om, at man bruger pengene til noget sjovt for hele familien, hvis projektet lykkes. Vaner er nemlig svære at ændre, men hvis gevinsten er håndgribelig, bliver det nemmere.

Lene Krakau understreger desuden, at nyere og mere strømbesparende apparater ikke nødvendigvis er lig med en lavere elregning samlet set:

– Selv om kravene fra EU’s side løbende skærpes, så el-apparater bliver mere strømbesparende, får vi samtidig flere af dem. På den måde kan udgifterne til el sagtens stige, selvom vores apparater bliver mere økonomiske, og det gør det ikke mindre vigtigt at få dem slukket, når de ikke er i brug.

Svært ved at øjne besparelsen
Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er danskerne generelt set økonomisk bevidste, når det kommer til deres privatøkonomi, og det burde som udgangspunkt også smitte af på deres elforbrug. Men alligevel er det ikke helt tilfældet:

– Efter finanskrisen er danskerne i den grad blevet økonomisk bevidste. Blandt andet sparer vi op som aldrig før og sætter hvert år rekordstore beløb ind på vores indlånskonti. Så det er nærliggende at tro, at vi også – når det for eksempel gælder elregningen – er indstillet på at gøre en indsats for at spare penge, siger han og tilføjer:

– Men når det alligevel ikke er tilfældet for manges vedkommende, skyldes det formentlig, at vi har svært ved at øjne besparelsen i hverdagen, fordi man ikke ser den konkrete besparelse med det samme. Derfor oplever vi det heller ikke som at smide penge ud ad vinduet – men det er reelt set det, der er tale om.

Selv om mange glemmer at slukke sine elektriske apparaters standby-funktioner i det daglige, giver det ifølge Jens Nyholm alligevel god mening at gøre det, inden man rejser på ferie. På den måde er det kun en lille indsats, der skal til for at spare på udgifterne til standby-strøm, som ingen alligevel får gavn af.

Om Spar Nord
Med omkring 400.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 50 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. I 2017 leverede Spar Nord et resultat efter skat på 989 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 107.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Derfor skal du slukke for dine el-apparater inden sommerferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER