Tag hele familien med på tidsrejse til Middelalderen

Tag hele familien med på tidsrejse til Middelalderen

14. juli 2018 - kl. 11:29 - af

Voergaard Slot har ændret udseende, og er blevet helt middelalderligt. Det vil forblive sådan i den næste uge, hver dag kl. 10-17. Voergaard Slot åbner portene for et af de største Nordjyske sommer-events. Igen i år forventes ca. 25.000 besøgende.

En historisk tidslomme på Voegaard Slot
Det er som at træde 500 år tilbage i tiden, hvor over 400 aktører levendegør den historiske tidslomme. De mange aktører viser et bredt udsnit af Middelalderens verden. De spedalske, der viser hvordan sygdomme var i middelalderen og de adelige, der nyder livet med mad og vin i overflod. Musikken er også at høre mange steder, mens smukke viser og uartige sange lyder mange steder. Der er gøgl, trylleri, historiefortælling og akrobatik.

Ridderne dyster hver dag, landsknægtene holder sig i kampform – og skyder med kanon og krudtvåben!

Maden er lavet efter Middelalderens forskrifter, der er ikke moderne ingredienser at finde. Der er køligt øl og sprøde pølser. Husk, en ordentlig mand er lige over 100 kg. Og lige under 5 liter øl om dagen. Og det er konens opgave at holde ham i god stand – og fornøjer sig selv med vin og pandekager.

Der er flere steder arbejdende håndværkere, og mange af de flotte handelsboder sælger og formidler om de håndlavede sager.

Klosterskole og legeplads
Børn er også en slags mennesker, og skal lære noget! Benyt muligheden for at sende dem i klosterskole. De strenge nonner skal nok se til at lærdommen sidder fast. De mere blødsødne forældre kan også lade børnene lege på middelalderlegepladsen, hvor Mester Peder gøgler. Mange steder på pladsen er der små aktiviteter for børnene, så de rigtig kan mærke middelalderen.

Afslappet skovtursstemning for hele familien
Der er mange forskellige typer af oplevelser for alle aldre. Også selv der er mange ting på programmet, foregår besøget i et meget roligt tempo, hvor alle i familien kan følge med! Flere generationer sammen tager på tidsrejse til Middelalderen. Det er ligefrem blevet en tradition for mange familier, der gerne selv tager sin madkurv og tæpper med. Der er nemlig rig lejlighed til at slappe af, spise og måske få en lille lur ved Danmarks bredeste – og smukkeste – voldgrav.

Se mere på www.middelalderdage.dk. Følg også med på facebook og youtube, hvor der er løbende information, inspiration og konkurrencer. Mærk stemningen, slap af og nyd livet.

14-21 juli 2018. Hver dag kl. 10-17. Entre kr. 50 for alle over 7 år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tag hele familien med på tidsrejse til Middelalderen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER