Akutlægehelikopter får base i  Saltum

Akutlægehelikopter får base i Saltum

7. juli 2018 - kl. 9:19 - af

Sundhedsministeren og forligskredsen omkring den nye  fjerde akutlægehelikopter i Danmark, har som bekendt besluttet at helikopteren skal flyve fra Saltum. Personligt havde jeg hellere set at valget var faldet på Sindal, hvor der er et anlæg i forvejen.. Vigtigst er det dog, at vi i Vendsyssel får en væsentlig forbedring af akutberedskabet, idet flyvetiden fra Saltum til f.eks. Skagen er ca. 20 minutter, og endnu kortere til Frederikshavn og Sæby. Bedst af alt er det dog, at den helikopter der i dag har base i Skive fortsat skal blive der. Bestyrelsen i Danske Regioner var nemlig  blevet bedt om at komme med forslag til placering af helikopteren i Nordjylland. I høringssvaret til ministeren, foreslog bestyrelsen at helikopteren i Skive skulle flyttes til Herning !  For mig som nordjyde  giver det bestemt ingen mening, for så får vi aldrig den helikopter at se over Nordjylland igen. Jeg var desværre alene med det synspunkt, idet både Ulla Astman ( A ) og Lone Sondrup ( V ) fandt det magtpåliggende at få Skive helikopteren flyttet til Herning. Sandheden er, at vi i Nordjylland,  og specielt i Vendsyssel,  er udfordret med lange kyststrækninger, og en region der deles i to af Limfjorden. Netop derfor kommer de to akutlægehelikoptere virkelig til deres ret her hos os, og der er god grund til at kippe med flaget. Næste kamp der skal kæmpes kommer i den forbindelse til at handle om bevarelse af akutlægebilen i Hjørring. Vi har i regionen i flere år fået midler fra staten til at drive akutlægebilen, men den statslige finansiering er ophørt. Vi skal derfor selv betale fremover. Foruden akutlægebilen i Hjørring er der også en aakutlægebil i Aalborg, og min holdning er helt klart, at vi skal have den samme gode dækning i Vendsyssel som man har i Aalborg. Desuden gør lægebilen i Hjørring det også lettere at rekruttere og fastholde læger på sygehuset, idet en del læger vægter det som en faglig udfordring, at kunne rykke ud af sygehuset ved større ulykker og alvorlig tilskadekomst.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Akutlægehelikopter får base i Saltum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER