Sommerbrev fra BUU<br>…

Sommerbrev fra BUU

27. juni 2018 - kl. 11:13 - af

Redaktionen har, på vegne af de Socialdemokratiske medlemmer af BUU, modtaget nedenstående fra Anders Brandt Sørensen.

Trin for trin
Vi er nu et halvt år inde i det nye Børne og Ungdomsudvalgs periode, og det er tid til en statusopdatering.

Socialdemokraterne i udvalget arbejder ud fra den holdning, at vi skal have orden i eget hus, før vi kan begynde at drømme om gode investeringer. Vi vil på sigt hellere investere os ud af problemerne fremfor hele tiden at komme halsende efter budgetoverskridelser, som ikke er demokratisk besluttede.

Økonomien på udvalgets område blev netop fra årets start presset af budgetoverskridelser. Det vedtagne budget for 2018, som 30 ud af 31 i byrådet stemte for, var på skoleområdet allerede ved at skride. Det har vi fået rettet op, så økonomien på skoleområdet kommer til at gå i nul med udgangen af 2019.

Også på familieområdet er vi opmærksomme på den økonomiske udvikling. Den er svær at vurdere på kort sigt, da udgifterne svinger meget afhængig af f.eks. akutte anbringelser i en given periode. Men vi holder et vågent øje med området, og vi er opmærksomme på, om vores budgetter er tilpasset virkeligheden.

Vi har bedt forvaltningen om at kigge på inklusionsmodeller for skoledistrikterne sammen med de enkelte skoledistrikter. Og vi har fået modeller, som kræver en investering på ca. 10 mio. i første omgang, men som på sigt kan være svaret på en bedre skolegang i et stærkt fællesskab for alle vores elever. Hvis vi vil have inklusionen til at fungere, så er vi nødt til at investere.

Det længe ventede visionsarbejde er blevet sat i gang på skoleområdet. Det vigtigste er, at medarbejderne på skolerne er en central del af arbejdet med formuleringen af de helt konkrete tiltag i udformningen af visionerne. Visioner skal konkretiseres, hvis ikke de skal forsvinde i varm luft.

VI har ikke travlt med visionsarbejdet og kan tage det i forskellige tempi. Forskellige aktører omkring folkeskolen skal være med i udformning af visionsarbejdet – ikke mindst dagtilbudsområdet skal spille en rolle.

Vi er ikke i mål – langt fra. Men arbejdet skrider fremad. Trin for trin. Og til jul er vi længere. Men det tager vi til den tid. God sommer!

Socialdemokraterne i Børne og Ungdomsudvalget

En kommentar til “Sommerbrev fra BUU
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sommerbrev fra BUU
…”

  • Monica Sivesgaard Fri

    Dette er uden tvivl den værste sommerhilsen jeg nogensinde har fået, og jeg er ret sikker på at I mangler et afsnit eller to i Jeres såkaldte sommerbrev. Jeg tillader mig derfor at supplere:

    “Vi vil gerne sige et stort tak til alle de medarbejdere der fører vores visioner (eller mangel på samme) ud i livet. Vi er taknemmelige for at I nu vil løbe endnu hurtigere, slide Jeres kroppe endnu mere og give vores børn og unge i kommunen en endnu ringere oplevelse i kommunens dagtilbud og skoler.”

    Når man læser det åbne brev fra bestyrelsesformændene fra de 4 dagtilbud- og skoledistrikter og efterfølgende læser denne pinagtige statusopdatering fra de Socialdemokratiske medlemmer af BUU, vidner det om et fuldstændig ulige “samarbejde” og de eneste tabere er kommunens børn og ansatte – det er skammeligt!
    https://saebyavis.dk/2018/06/27/kan-boerne-og-familieomraadet-leve-med-et-blankt-papir/

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommerbrev fra BUU
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER