Skovbørnehave og Affaldsuge hos Børnehuset Brolæggervej

Skovbørnehave og Affaldsuge hos Børnehuset Brolæggervej

21. april 2018 - kl. 8:47 - af

Både børnehavebørn og vuggestuebørn har været sammen om dette års tema: Skovtrolde og affaldsindsamlere.

Børnehuset Brolæggervej har en lang tradition for at bakke op om Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsuge, og havde altså i år valgt at kombinere det med deres Skovbørnehaveuge.

Skovbørnehaveugen er en tilbagevendende aktivitet, og børnene får brugt deres fantasi på en anden måde, end når de er i børnehaverne eller vuggestuen. Der er ingen sandkasse, skovle, spande eller cykler og ingen legehuse. I skoven er der træer, huler, bålpladser og masser af fri natur, som Martha på 5 år sagde, da der blev talte om, hvad der var godt ved skovbørnehaven. Hulebyggeri har børnene altid gang i – det kan være en gammel hule, der bliver bygget om, eller en ny hule de opfører. Alle disse aktiviteter foregår, imens der er tid og plads til at sidde ved bålet og hygge med sang og guitarspil.

De har leget skovtrolde og lavet om på gamle lege, hvor der så pludselig indgik en skovtrold i stedet for.

Børnene har været meget optaget af at fjerne skrald fra naturen, og der har været fokus på, hvad der sker med naturen, når man ikke passer på den. Hvad med dyrene? Og hvad sker der med jorden og vores drikkevand, når man bare bruger naturen som skraldespand?

Børnene har skiftevis været på skraldeture i nærområdet, og da ugen var omme, var der i alt blevet indsamlet 63 kg.

Der er sammen med børnene lavet en stor kollage med nogle af de ting, som de har fundet. Børnene syntes det var både sjovt, men de var også undrende over, hvorfor man egentlig ikke bare kan smide affaldet rigtigt væk fra starten.

Ellers har de leget forskellige skraldespil og lavet skraldetursløb, hvor man skulle finde skrald, som var gemt ekstra godt i skovbunden.

Fredag, hvor affaldsindsamlingen blev afsluttet, havde de fokus på affaldssortering. Poserne med skrald blev tømt og sorteret, for at det kunne blive smidt væk på den helt rigtige måde, når det skulle afleveres på genbrugspladsen. Slutteligt fik alle børnene udleveret en affaldssæk fra Danmarks Naturfredningsforening. Affaldssækken kan de bruge til at samle skrald i sammen med deres familie og på den måde skabe en endnu mere ren natur, strand og by.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skovbørnehave og Affaldsuge hos Børnehuset Brolæggervej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER