De handlende vil have nye boller på suppen

De handlende vil have nye boller på suppen

13. april 2018 - kl. 0:16 - af

Bestyrelsen for Sæby Handelstandforening har den holdning, at der simpelthen skal nye boller på suppen.

Så klart udtrykte formanden, Hans Ole Kalhøj, sig på foreningens generalforsamling, og med udtalelsen mente han, at de handlendes forening skal have indledt et meget tættere samarbejde med Erhvervsforeningen. Det endda så tæt, at det i nær fremtid måske kan resultere i en fusion mellem de 2 foreninger.

Kalhøj beskæftigede sig i sin beretning en del med Sæbys fremtid for handelen. Han sagde bl.a.: ”Hvis Sæby skal have bare en jordisk chance for overlevelse, skal vi op i helikopteren. Det skal gribes professionelt an, og med det mener jeg, at tiden er moden til, at erhverv og handel forenes. Vi rykker i samme retning med hensyn til udvikling, bosætning og byfornyelse.”

Det seneste tiltag med et samarbejde om en ny hjemmeside har været et kæmpe plus for foreningen. Hans Ole Kalhøj fandt, at Sæby skal betragtes som et center, hvor alle trækker på samme hammel, og han pegede på, at en ny konstellation kunne være en paraplyorganisation med foreningsnavnet Sæby Erhverv og Handel.

Han forestillede sig, at under bestyrelsen for denne forening kunne der sidde et udvalg på 4 medlemmer fra handelen, der har en tovholder, som udelukkende tager sig af arrangementer, julebelysning osv. Det ene af medlemmerne skal så være repræsenteret i bestyrelsen.

”Bestyrelsen i Sæby Erhverv vil efter min opfattelse være uændret. Den er super sej og trækker i den rigtige retning med hensyn til udvikling af byen,” sagde Hans Ole Kalhøj, og han gjorde det fuldstændig klart, at et nærmere samarbejde mellem erhverv og handel naturligvis vil kræve opbakning fra medlemmerne om en køreplan for fremtiden.

Kalhøj slog fast, at det er en enig bestyrelse hos de handlende, der lægger forslaget frem. ”Jeg håber, man kan se muligheder heri, ellers stiller jeg gerne mit mandat til rådighed,” lød det fra formanden, og konkretiserede, at det kort sagt er den retning, de handlende ønsker, at foreningen fremover skal køres for at der overhovedet er bare et minimum af chance for, at Sæby skal overleve og igen komme i vækst.

Er Sæby i udvikling eller afvikling?
Sæbys udvikling og fremtid fyldte rigtig meget i formandsberetningen.

Fra Hans Ole Kalhøj lød det direkte: ”Er Sæby i udvikling eller afvikling?” Og han fortsatte: ”Hvis man pt. går en tur gennem Sæby, er man slet ikke i tvivl om, at det nærmest ser ud, som om byen afvikles med lynets hast. Jeg kan i mit stille sind fælde en tåre, når jeg som medlem af denne bestyrelse de sidste mange år har talt med store bogstaver om, at man selv har et ansvar for, i hvilken retning tingene går.”

”Når man går gennem byen, ser man efterhånden flere butikslokaler stå tomme. Og når de så har stået i efterhånden lang tid, ja så er det nærmest, som om man mister interessen og bare lader stå til.”

”Min og den øvrige bestyrelses opgave er ikke at gå rundt for at fortælle om det ansvar, ejerne af bygningerne og butikkerne har, og at de skal gøre noget ved sagen. Som byen ser ud nu, så fortæller man omverdenen, at man ikke ønsker at gøre sit til, at byen igen går i fremskridt,” lød de formanende alvorsord fra formand Kalhøj.

Skamplet forskønnes
Hjørnegrunden Vestergade/Lille Nytorv er af mange blevet betegnet som en skamplet for Sæby. Men nu er der håb forude.

Hans Ole Kalhøj kunne fortælle, at Sæby Handel nu endnu engang har taget kontakt til de nuværende indehavere af grunden. ”Vi har nemlig fået en idé, og den har indehaverne givet os lov til at føre ud i livet. De synes det var en god ide.”

Handelstandforeningen har netop samme med en lokal tømmermester taget mål til at bygge et hegn, lukket til med plader for at skærme grunden inde. Efterfølgende har man så haft kontakt til Bouet skilte for at få produceret glade Sæby-billeder på fronten for at udsmykke.

Hans Ole Kalhøj slog fast, at i bund og grund er det ejerne af grunden, som har ansvaret; men nok er simpelthen nok nu. Projektet kan ventes sat i værk inden for en måneds tid.

Højt aktivitetsniveau
Handelstandens formand fandt også grund til at glæde sig rigtig meget over, at foreningen i det forløbne år havde skabt, hvad han betegnede som et succesfuldt aktivitetsniveau – ikke mindst på basis af et samarbejde med Gitte Rørbæk Løcke som tovholder, hvilket der lød mange lovord om. Der var nye orkestre og den helt rigtige julestemning på Torvet, og man har deltaget i projekter om havneudvidelsen. Samtidig kunne man notere tilgang af 8-9 nye medlemmer.

Sidder der for at gavne Sæby
Hans Ole Kalhøj kom også ind på et læserbrev for nylig her i avisen fra en butiksejer, der havde meldt sig ud af handelstandforeningen.

”Mellem linjerne kunne man læse, at det nok var handelstandforeningens skyld, at man kørte med det samme program. Det ønsker man ikke at støtte, og så melder man sig ud af foreningen og går hjem og griber til tasterne. Det er så nemt!” lød det fra formanden, som fortsatte:

”Hvis man bare havde en smule respekt over for disse mennesker, så møder man op og fortæller, hvordan skriften på væggen bør være, og hvad ens holdning er til, at det kan gøres anderledes. Det er meget muligt, at man ikke er enig i de arrangementer, der laves af foreningen. Det gør så, at negativiteten sejrer. Husk, at de medlemmer, der sidder i bestyrelsen, udelukkende er frivillige, som sidder der alene for at gavne Sæby. Det er ikke rimeligt, at de skal stå for skud!” sagde formanden, som samtidig opfordrede til, at man står sammen i stedet for at bekæmpe hinanden. Der skal kigges indad. Det hjælper ikke offentligt at skælde kunderne ud for ikke at handle i ens egen butik.

Formanden opfordrede kraftigt til at tage del i at få vendt det negative til noget positivt, ellers risikerer man inden for få år at afvikle Sæby som driftig handelsby. ”Ved Gud, Sæby har en kæmpe udfordring!” lød det i formandsberetningen.

Valg til bestyrelsen
Til bestyrelsen genvalgtes Rune Dam Dyhr, Lene Andersen, Per Abildgaard og Lene Hansen. Foruden disse består bestyrelsen af John Henrik Andersen, Michael Christensen og Hans Ole Kalhøj.

Det var formandens opfattelse, at der generelt var en positiv opbakning til de nye tiltag, som blev beskrevet i beretningen.

Tekst af Per Rye

 

 

2 kommentarer til “De handlende vil have nye boller på suppen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “De handlende vil have nye boller på suppen”

  • Hvad så med torvekroen den ligner om mere en skam plet… Gør de også noget for at pynte på den

  • Det var godt at læse Hans Oles beretning. Jeg håber I kommer igennem med en sammenlægning af erhverv og handel, som forhåbentlig kan styrke hinanden.
    Personligt har jeg fået meget respekt og sympati for de handlende i byen, som gør meget for at have et godt vareudbud – fx boghandleren, som nok har et større udvalg end byen indbyder til.
    Sympatien kommer også fra, når jeg går rundt med plakater for Sæby Scenen/Skovlyst, hvor jeg altid bliver mødt positivt. Man vil gerne støtte lokale aktiviteter. Tak for det og held og lykke med kampen for en levende handelsby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De handlende vil have nye boller på suppen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER