Flere BLÅ aktiviteter skaber mere liv i lystbådehavnene

Flere BLÅ aktiviteter skaber mere liv i lystbådehavnene

11. april 2018 - kl. 12:32 - af

Sidste år oprettede Ålbæk Havn, Rønnerhavnen, Frederikshavn Marina, Sæby Havn og Voerså Havn hver et ”Vild med Vand” udvalg og fik tildelt 10.000 kr. til at udvikle flere aktiviteter i havnene. I evalueringen til Teknisk Udvalg, peger havnene på, at det har skabt samarbejder på tværs, mange besøg i havnene og at endnu mere er på vej.

Der er store potentialer i Frederikshavn Kommunens blå beliggenhed langs den ca. 100 km lange kystlinje. Her ligger lystbådehavnene som perler på en snor – og selvom de fungerer som naturlige samlingssteder lokalt, har de potentiale til at tiltrække endnu flere. Det gælder både dem, der bor her, flere turister og ikke mindst dem, der ønsker at flytte hertil.

Et led i at indfri det store potentiale, som ligger i vores kyster og lystbådehavne, er blandt andet at udvikle forskellige aktiviteter, der åbner op og er med til at aktivere havnene som de attraktive mødesteder, de er. Sidste år besluttede Teknisk Udvalg, at de lystbådehavne, der oprettede et bredt sammensat ”Vild med Vand” udvalg, kunne søge om at få 10.000 kr. til at skabe nye aktiviteter i havnene – og vi kan se i evalueringerne derfra, at det har været en stor succes, siger Bent Westerberg, centerchef i Ejendomscenteret, Frederikshavn Kommune.

Blandt andet afholdte de fem lystbådehavne ”Havnens Dag” i juni sidste år, hvor flere tusinde besøgte havnene, der bød indenfor med masser af konkurrencer og aktiviteter for hele familien.

Flere BLÅ aktiviteter på vej
I evalueringen peger flere havne på, at de oplever mere interesse for havnelivet efter ”Havnens Dag”, og at medieomtalen, i den forbindelse, kan have været med til at gøre havnene mere synlige i lokalområderne.

Vi har fået et bedre samarbejde her i Rønnerhavnen og kan virkelig se, hvordan det betaler sig at løfte i flok. I foreningerne håber vi naturligvis også på, at det giver endnu flere lyst til at prøve kræfter med vand, dykker – og sejlsport, når de har mulighed for at snuse lidt til det og prøve forskellige ting af. Derfor har vi også allerede nu besluttet, at der igen i år skal afholdes ”Havnens Dag” i Rønnerhavnen – og programmet er nærmest allerede på plads, siger Birger Bredkjær Pedersen, der er tovholder for Rønnerhavnens ”Vild med Vand” udvalg.

I Voerså gødede ”Havnens Dag” jorden for byens nye Kajakklub, der i dag har omkring 40 medlemmer – og i Frederikshavn Marina fortsætter succesen med sejlerskole for voksne, og i ungdomsafdelingen vil de arbejde videre med at stable et samarbejde på benene med Strandby Sejlklub for at få flere fælles træningsaktiviteter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere BLÅ aktiviteter skaber mere liv i lystbådehavnene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER