Christina Lykke: Skolerne skal have arbejdsro

Christina Lykke: Skolerne skal have arbejdsro

7. april 2018 - kl. 8:27 - af

De sidste fire år har været hårde rent økonomisk, der har været store forandringer og der er blevet trukket store veksler på skolerne, der samlet set, de seneste fire år på dygtig vis har overholdt budgetterne, men de er fortsat udfordret med et faldende børnetal, og derfor gør demografimodellen, der fjerner penge fra skolerne, såfremt elevtallet falder, ekstremt ondt på skolerne, når udgifter ikke nødvendigvis falder, fordi elevtallet falder. Derfor støtter SF, at Byrådet igen i de kommende budgetforhandlinger ligesom sidste år friholder skolerne for flere besparelser. Selv om det er trange tider økonomisk i Frederikshavn kommune, er der en vej, såfremt den politiske vilje er til stede.

Vi har det politiske ansvar og når skruen er stammet så meget som den er, burde vi vide at der ikke skal meget til før økonomien udfordres.
Vi skal ikke glemme al den energi og vilje, der er ude i de enkelte skoler. Tiden er ikke inde til at klandre bestyrelser, skoleledere og lærere for manglende budgetoverholdelse. Jeg synes faktisk, lærerne både lokalt og på landsplan er voldsomt pressede i øjeblikket. Lokalt bliver der skåret i antal stillinger, og på landsplan kæmper lærerne for at få en overenskomst, hvori deres arbejdstid er aftalt. Et ganske rimeligt krav, skulle jeg mene.

Der er gennem de seneste år oparbejdet et tæt samarbejde mellem børne og ungdomsudvalget og skolebestyrelserne, jeg vil appellere til at dette arbejde fortsættes. Vi har hver især en viden, der er så vigtig at samle, hvis vi skal passe, så godt som overhovedet muligt på vores skole i disse økonomisk hårde tider.

Jeg håber at flertallet i Byrådet er enige om at friholde skolerne for besparelser.

Christina Lykke
Byrådsmedlem SF

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Christina Lykke: Skolerne skal have arbejdsro' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER