For let købt at skylde skylden på embedsmændene

For let købt at skylde skylden på embedsmændene

6. april 2018 - kl. 9:56 - af

Skoleområdet i Frederikshavn Kommune set fra forældre/bestyrelsesformands stol……

Vi er nu 3 måneder inde i den kommende 4 års byrådsperiode. Skoleområdet fik, sammen med børne- og familieområdet, nyt udvalg efter valget og dermed ny formand. Det er dybt foruroligende, at denne nytiltrådte formand allerede efter de første 3 måneder “kaster håndklædet i ringen” og udtaler, at der ikke er mulighed for at udvikle skoleområdet, men underlægger området ny stram styring, uden øje på indhold, men udelukkende øje på sikker drift.

Problematikken med styring af elevtal og dermed normering er på ingen måde ny. Vi har gentagne gange drøftet og påpeget nødvendigheden af at få kigget på den måde midlerne til at drive skolen for, tildeles – når vi i de forgangne år (og i valgkampen) har mødtes med politikere til dialogmøder.

At Anders Brandt med den ene hånd taler stort og flot om at investere i inklusion mens han med den anden beslutter rammebesparelse på 5 millioner og efterfølgende klandrer, at vi må tilpasse normering til elevtal ud fra rammetildeling – ja det giver ikke meget mening eller tillid for den sags skyld, for os.

Anders Brandt (og socialdemokratiet i øvrigt), havde i valgkampen ingen lyst til hverken at tale om eller kigge på disse tildelingsmodeller.

Så er spørgsmålet, om det er lidt for let købt at skylde skylden og dermed aben til embedsmændene og udtale at der politisk og dermed for os alle, ikke er mulighed for at udvikle skolen i Frederikshavn Kommune.

DET er mere bekymrende for os, end at vi tilpasser personaleressourcerne til børnetallet. Denne øvelse er der både bevågenhed på og arbejdes der med hele tiden, hos skolens ledelse og forvaltningen. Dermed ikke sagt, at vi mener at det der i skolevæsenet i Frederikshavn Kommune tilbydes, er tæt på det vi kunne ønske. Men vi arbejder for at gøre en forskel – om end det kan føles noget op af bakke.

Carsten Kassow – formand distriktbestyrelsen Skole distrikt Vest

Louise Jæger Jeppesen – formand distriktbestyrelsen Skole distrikt Syd

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'For let købt at skylde skylden på embedsmændene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER