Demografimodellen dræner skoleområdet

Demografimodellen dræner skoleområdet

5. april 2018 - kl. 23:20 - af

Skoleområdet i Frederikshavn Kommune er nu pålagt en stor besparelse, pga. budgetoverskridelser. Venstre er stærkt bekymret for konsekvenserne af besparelserne på skoleområdet.

Budgetoverskridelserne er i høj grad et resultat af demografimodellen, der automatisk dræner området for penge.

Asger Mortensen, Venstre og medlem af Børne og Ungdomsudvalget siger:
”En del af forklaringen er at der er nedgang i børnetallet og dermed færre klasser. I det omfang, der er færre klasser, så skal der selvfølgelig tilpasses, men fordi der bliver en elev mindre i en klasse, så kan man ikke budgettilpasse. Det er præcis det demografimodellen gør, og derfor er den med til at dræne skolerne for midler. Det er ikke rimeligt”

Venstre har i flere år fremført at den såkaldte demografimodel skal afskaffes. Modellen går ganske kort ud på, at når der bliver et barn mindre i skolen, så mister skolen midlerne, men den besparelse kan skolen jo ikke høste, hvis der ikke kan nedlægges en klasse. Læreren skal jo ikke have mindre i løn, fordi der er en elev  færre i klassen.

Når man nærmer sig et nyt skole år og der bliver udmeldt flere børn af folkeskolen end påregnet, kan man heller ikke nå at reducere i udgifterne til lærer lønninger. Men pengene er fjernet fra området og et underskud opbygges.

Vi er nødt til at sikre økonomien for skolerne, så de har ro til at udvikle. Det skal ikke være regneark, der laver politikken, men politikerne der træffer beslutningerne”

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Demografimodellen dræner skoleområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER