”Håbets genkomst” – Sogneaften i Mariehuset

”Håbets genkomst” – Sogneaften i Mariehuset

1. april 2018 - kl. 9:05 - af

Mandag den 9. april kl. 19.30 er der sogneaften i Mariehuset, Strandgade 13, Sæby.

”Årene fra 1914 til 1945 med både 1. og 2. verdenskrig er på det seneste blevet sammenfattet under begrebet ”den moderne 30-års-krig”. Mens den oprindelige af slagsen udspillede sig fra 1618-1648 og resulterede i faktisk frie religionsformer i Europa, havde de ”moderne 30 år” til resultat, at både ”Gud” og ”mennesket” døde. Hvad da?

Én af de første, som tog denne udfordring op, var den tyske teolog Dietrich Bonhoeffer. Han var en af de mest markante stemmer i den kirkelige opposition mod nazisterne. Og blev som konsekvens heraf både fængslet og kort før 2. verdenskrigs afslutning også henrettet. Men samtidig forsøgte han hele tiden positivt at udfolde, hvordan kristendom kunne forstås og formuleres på disse nye betingelser; hvordan håbet nu måtte se ud.

Det er disse forhold og overvejelser, aftenens foredrag vil fortælle om.”

Fortæller: Teologisk Stiftskonsulent i Viborg, Henning Thomsen.

Henning Thomsen er tillige forfatter og medforfatter af artikler og bøger om Bonhoeffer.

Alle er velkomne til arrangementet.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Håbets genkomst” - Sogneaften i Mariehuset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER