OK18: Udtalelse fra SF’s generalforsamling

OK18: Udtalelse fra SF’s generalforsamling

20. marts 2018 - kl. 7:39 - af

Fra SF Frederikshavns generalforsamling lyder der opbakning til de offentligt ansatte i deres kamp mod arbejdsgiverne.

Lærerne har krav på, at deres ansættelsesvilkår nu igen fastlægges i en overenskomst efter lovindgrebet i forbindelse med OK13. Tjenestetiden skal kunne forhandles ligesom andre løn – og ansættelsesvilkår.

De offentligt ansatte har siden finanskrisen i 2008, som de var uden skyld i, været tilbageholdende med lønkrav. Til gengæld har de fået lov til at løbe stærkere som følge af de budgetrammer og besparelser, regering og folketing har presset ned over kommunerne. Det er bestemt ikke urimeligt, at de offentligt ansatte nu i en opgangskonjunktur økonomisk belønnes for tidligere tiders tilbageholdenhed.

Såfremt konflikten mellem KL og fagbevægelsen ender i strejke/lock-out, vil SF foreslå, at de lønudgifter, Frederikshavn Kommune derved sparer, indefryses og efterfølgende fastholdes i den sektor, de var budgetteret til.

De sparede midler bør ikke blot tilgå fælleskassen, men øremærkes til f.eks. bedre personalenormering, efter-videreuddannelse m.m.

SF ser med stor alvor på den udligningsaftale, der tegner sig mellem rige og fattige kommuner. Hvis det ikke lykkes ved argumenter og lobbyarbejde at fjerne det underskud, som aftalen for Frederikshavns vedkommende lægger op til, ser SF ikke anden udvej end at søge at sætte indtægterne op ved at hæve skatten, grundskylden eller dækningsafgiften. Yderligere besparelser og  serviceforringelser er ingen gangbar vej for SF.

SF havde et godt kommunalvalg. På trods af den imponerende socialdemokratiske fremgang fastholdt SF sin del af stemmerne, og det resulterede i formandsposten for Sundhedsudvalget og næstformandsposten i Børne – og ungdomsudvalget.

Bestyrelsen i SF-Frederikshavn ser efter generalforsamlingen således ud: Søren Visti, formand, Aino Linkhorst, Mohammad Daneshjou, Vera Nørgaard, Kirsten Husted, Paul Rode Andersen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'OK18: Udtalelse fra SF's generalforsamling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER