Borgerne vil uundgåeligt opleve nye forringelser

Borgerne vil uundgåeligt opleve nye forringelser

17. marts 2018 - kl. 7:14 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Ida Skov, byrådsmedlem for Enhedslisten i Frederikshavn Kommune.

Enhedslisten vil tilgodese provinskommuner i nyt udligningsudspil. Men det skal ikke ske på bekostning af hovedstaden. Partiet arbejder på et nyt udspil.

I Enhedslisten er vi enige om at regeringens udspil til en kommunal udligningsreform vil trække Danmark endnu mere skævt økonomisk end det allerede er tilfældet i dag.  For Frederikshavn ser det helt sort ud.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed, vil borgerne i Frederikshavn uundgåeligt opleve nye forringelser på velfærdsområdet, og vores kommune vil få endnu ringere mulighed for at drive børnehaver, skoler, ældrepleje osv. med et rimeligt niveau.

Sådan er det i mange kommuner, for ingen steder i Danmark er serviceniveauet for højt. Man skulle tro, at Kommunalbestyrelserne i Danmark ville gå sammen og bruge den mægtige styrke, de har i kraft af at repræsentere alle landets vælgere, til at forlange en reform, der vil give alle kommuner uanset borgmesterfarve og geografi mulighed for at opretholde et rimeligt serviceniveau for deres borgere, lige meget hvor i landet man befinder sig.

I stedet har landets borgmestre og fremtrædende politikere startet et hundeslagsmål om at fordele elendigheden. Provinskommuner påstår, at hovedstadskommunerne har en bedre økonomi. Hovedstadskommuner anerkender ikke at der er et problem i provinsen. Således har Albertlunds socialdemokratiske borgmester Steen Christiansen offentligt brugt Frederikshavn som eksempel på, at der ikke behøves flere penge til provinskommuner, selv om virkeligheden er, at begge kommuner har store økonomiske problemer med at sørge for den bassale velfærd for deres borgere.

I onsdags er det ydermere kommet frem at nogle kommuner har brugt af kommunekassen til at betale private lobbyister. De har betalt lobbyisterne for at forsøge at rette på skævvridningen, ved at få statslige arbejdspladser til netop deres kommune. Det er jo skruen uden ende, og de fattige kommuner vil uundgåeligt tabe konkurrencen om at købe sig til arbejdspladser.

I sidste uge havde Kommunernes Landsforening (KL) topmøde, men har meldt ud, at den vil holde sig helt ude af forhandlingerne om udligning af kommunernes økonomi.

Det må ændres!

KL må træde i karakter, og handle som interesseorganisation for kommunerne under eet.

KL skal lægge pres på regeringen og sørge for bedre økonomiske rammer til medlemskommunerne. Det kan kommunalbestyrelserne roligt  forlange af deres forening. Det er klart dokumenteret at langt, langt den største del af befolkningen ønsker bedre velfærd fremfor de skattelettelser, som regeringen i stedet vil bruge pengene til. Ja, meningsmåling efter meningsmåling viser endda, at de fleste er villige til at betale mere i skat for at få bedre velfærd, men det er slet ikke nødvendigt. Der er penge nok!

Frederikshavns borgmester Birgit Hansen har heldigvis ikke deltaget i det sørgelige hundeslagsmål om udligningen, og Frederikshavns kommune er en af de få, som har holdt sig uden for de forskellige sammenslutninger af kommuner, der slås indbyrdes.

Birgit Hansen har netop skaffet sig en plads i KLs bestyrelse. Hun kunne være den rette, der tog initiativ til at gøre KL til en reel og demokratisk interesseorganisation for kommunerne under et. Hun må være den rigtige til at få fornuft ind i det socialdemokratisk dominerede KL, så kommunernes forening kan komme i gang med at slås for en udligning og et løft til kommunernes økonomiaftale, der sikrer, at alle kommuner får økonomisk mulighed for at give sine borgere en tryg velfærd

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgerne vil uundgåeligt opleve nye forringelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER