Landets bølgevirksomheder mødes i Sæby

Landets bølgevirksomheder mødes i Sæby

15. marts 2018 - kl. 0:17 - af

På torsdag kommer den danske industri for bølgeenergi til Sæby, når Partnerskab for Bølgekraft samles til møde og fremvisning hos bølgeenergivirksomheden Crestwing, der er dagens vært.

Tour de Tordenskiold, Wavepiston og bølgekraft i EU er bare noget af det, der vil blive redegjort for på mødet, som bliver faciliteret af innovationsnetværket Offshoreenergy.dk.

Der vil bl.a. blive præsenteret en ny teknologi ”Tordenskiold”, som skal søsættes i april 2018.

”Tordenskiold kan høste store mængder af bølgeenergi. Den består af to pontoner, der er forbundet af hængsler, og vi glæder os til at vise den frem for vores kolleger ved partnerskabsmødet. I forhold til andre udviklere af bølgeenergi globalt er det unikt, at vi i Danmark samler erfaringerne på tværs af landets bølgevirksomheder,” fortæller direktør i Crestwing, Ruth Bloom.

Ifølge Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk, er det vigtigt, at de danske bølgevirksomheder deler deres viden på tværs af branchen.

“Danske bølgevirksomheder er gode til at være åbne om deres arbejde. Deres grundlæggende koncepter er meget forskellige, men der er en række udfordringer, de alle deler, fx om forankring, elektrisk infrastruktur, materialevalg og energikonvertering. Gennem partnerskabet lærer de af hinanden, så de bruger deres tid og penge rigtigt i arbejdet med ny innovation”, fortæller hun.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Landets bølgevirksomheder mødes i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER