Højt aktivitetsniveau i LandboNord

Højt aktivitetsniveau i LandboNord

11. marts 2018 - kl. 1:04 - af

Medlemmerne til dette års generalforsamling i LandboNord, kunne konstatere, at der det forgangne år er blevet arbejdet solidt på flere fronter for at forbedre landbrugets rammevilkår. Specielt ét medlem havde gjort en særlig indsats, som torsdag aften blev hædret med en pris.

Mere arbejdskraft til landbruget, aktiv debat om natur og vandplaner samt fokus på sikkerhed i erhvervet. Blot tre af mange emner, som LandboNord politisk har arbejdet aktivt med i løbet af det forgangne år. Derfor var det også noget, som fyldte i formand Niels Vestergaard Sallings beretning.

– Gennem foreningsarbejdet er det igen lykkedes os at få vigtige emner på dagsordenen – både lokalt og landsdækkende. Der er mange, som har en mening om vores erhverv, og vores bidrag til den debat har først og fremmest været at fortælle, hvordan vi oplever tingene her i landdistrikterne, siger Niels Vestergaard Salling.

Resultater gennem samarbejde
Derfor har LandboNord politisk involveret sig på flere fronter, og ofte i samarbejder med lokale interesseorganisationer og de nordjyske kommuner. Blandt andet i arbejdet med at skaffe flere ledige til landbruget og etablering af faunastriber.

– Det er vigtigt, at vi også i 2017 sørgede for at skabe relationer, som vi kan bygge videre på. Det er ikke altid, vi er enige om alt, men så længe vi respekterer hinandens holdninger, kan vi nå langt, siger Niels Vestergaard Salling, som samtidig benyttede lejligheden til at kommentere på, at Landbrug & Fødevarer har valgt at bakke op om Bæredygtigt Landbrugs retssag mod vandplanerne.

– Vi er nødt til at stå sammen, når det gælder om at kæmpe landbrugets sag. Landbrug & Fødevarers beslutning om at bakke op om retssagen har betydet, at flere tidligere medlemmer nu har valgt at melde sig ind igen. Det er glædeligt, for det er på den måde, vi kommer fremad, siger Niels Vestergaard Salling.

Førende rådgivningsvirksomhed
Rådgivningsvirksomheden LandboNords nøgletal blev også gennemgået. Her var der blandt andet igen i år udloddet penge, 1,2 millioner kroner, til foreningens medlemmer, som via medlemskabet af LandboNord også ejer virksomheden.

– I stedet for at beholde overskuddet selv, har LandboNord nu over de seneste syv år tilbagebetalt 29,2 millioner kroner direkte til medlemmerne. Forretningsmæssigt er LandboNord førende på en række områder, som understøtter kundernes behov i dag og i fremtiden. Blandt andet i forbindelse med digitalisering, som vi i flere år har satset målrettet på. Helt konkret lancerer vi nu en app, hvor du som kunde får en optimale udnyttelse af LandboNords digitale ydelser, siger Uffe Bertelsen.

Initiativpris til gebyrmodstander
I år blev LandboNords initiativpris uddelt. Prisen blev givet til svineproducent Jens Peter Jensen fra Brønderslev for en stor indsats i kampen mod gebyrer introduceret af energiselskabet SE. Erhvervslivet i området stod til at skulle betale et ekstra gebyr over halvandet år for en el-måler, de havde i forvejen. Jens Peter tog, med opbakning fra LandboNord, kampen op, og energiselskabet valgte i sidste ende at droppe gebyret.

Aftenen blev afsluttet med et motiveret indlæg fra Frederikshavn Kommunes socialdemokratiske borgmester, Birgit S. Hansen, som talte om kommunens fire vækstspor og forskellige initiativer til vækst – blandt andet på landbrugsområdet i samarbejde med LandboNord.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Højt aktivitetsniveau i LandboNord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER