Kyndelmisse i Sæby kirke i aften…

Kyndelmisse i Sæby kirke i aften…

1. februar 2018 - kl. 10:45 - af

Torsdag 1. februar kl. 19 afholdes en stemningsfuld lysgudstjeneste i Sæby kirke.

40 dage efter jul er det kyndelmisse. Fra gammel tid har der været en folkelig markering af denne dag, og vi lader traditionen leve i Sæby kirke, idet vi igen slår dørene op til en stemningsfuld aftenandagt med levende lys, læsninger, sang og musik. Kom og lad dine øjne genskinne de hundredvis af levende lys, som kirken vil være oplyst af.

I den tidlige kristne kirke i Rom lagde man vægt på, at Kristus var et lys for hedningerne, og derfor blev kyndelmisse den fejring, hvor man indviede lys til brug i kirke og hjem for hele året. De indviede lys blev i familierne betragtet som en stor skat, og de blev tændt, når der var tordenvejr, eller ved barselssenge og dødslejer. I dag indvies der ikke længere lys, men man takker for, at lyset er kommet til verden.

Når man i kirken fejrer kyndelmisse, lægger man vægt på, at den er som et genskin af julen. I julen hører man om lyset, der sprænger mørket, oplyser ethvert menneske og viser alle nåden og sandheden. Det er der god mening i at blive mindet om midt i den lange og mørke vinter, hvor længslen efter lys og varme er størst. Vel er vinteren nu streng, men foråret er på vej.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kyndelmisse i Sæby kirke i aften...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER