Jesper Grønkjær gæster Manegen i Sæby

Jesper Grønkjær gæster Manegen i Sæby

23. januar 2018 - kl. 12:31 - af

Tryllekunstner og tv-debattøren Jesper Grønkjær rejser kloden rundt for at skabe smil. Særligt er han kendt for sine anmelder roste bøger og tv-dokumentar, hvor han begiver sig ind i lukkede miljøer. Nu har han igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea. Mød ham i Manegen – Sæby Kulturhus torsdag den 1. februar kl. 19.00.

Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til dagligt blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se monomenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en ellers lukket verden. Desuden har Grønkjær netop været i Sydkorea, hvor det som den første danske forfatter er lykkes ham at lave interviews med nordkoreanske afhoppere, der fortæller om deres flugt og det samfund, som han blev nægtet at se.

Det er på én gang humoristiske og tankevækkende personlige fortællinger foredraget byder på. Det hele krydres med fotos og tv-klip – og med et indblik i Korea-krigen, og den politik, der har skabt et land, der er både gådefuldt og mystisk.

– Vi glæder os til at møde Jesper Grønkjær og høre om hans møde med en ellers meget lukket verden, siger bibliotekar Merete Trap og fortsætter: – Jesper Grønkjærs trylleshow for børnefamilier i Frederikshavn den 1. februar er allerede udsolgt, og det bliver spændende at se, om lige så mange har lyst til at opleve ham som foredragsholder og høre om hans oplevelser i Nord- og Sydkorea.

Jesper Grønkjær
Jesper Grønkjær har levet af sin underholdning i 20 år og har mere end 200 shows om året. Han arbejder desuden som journalist, skuespiller, instruktør mm. Han er også forfatter til bogen ”Den Magiske Rejsende”, medlem af ”Eventyrernes Klub” og har bl.a. modtaget ”Folkseren-Prisen” for sit grænsesøgende rejseliv.

Du kan læse mere om Jesper Grønkjær og hans oplevelser her: http://tryllestav.dk/.

Billetter
Du kan købe billetter til foredraget allerede nu – enten online på bibl.frederikshavn.dk eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid. Pris: kr. 50,- pr. stk. 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jesper Grønkjær gæster Manegen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER