Mindeord om Frilev Emil Pedersen, Voersaa

Mindeord om Frilev Emil Pedersen, Voersaa

31. december 2017 - kl. 0:39 - af

Med Frilev Emil Pedersens uventede død 27. december har Voersaa mistet et af sine uerstattelige fyrtårne. Han nød stor anerkendelse og respekt og vil blive savnet!

Frilev blev udlært som kommis hos købmand Ole Sørensen i Voersaa og efter en tid i militæret arbejdede han hos bl.a. Stiholt, Sæby Slagteri og Myhrman.

Lige til det sidste var Frilev dog beskæftiget som freelance journalist og fotograf ved landsdelens dag-og ugeblade og ved enhver begivenhed af betydning for lokalområdet kunne man være sikker på, at Frilev var til stede med kamera og notesblok.

Med Frilev E. Pedersens død, har Voersaa-området derfor mistet sit allervigtigste talerør. Utallige er de artikler og fotografier, der udgik fra redaktionen på Svanevej og det er Frilevs fortjeneste, at Voersaa i stor udstrækning er kommet på det kommunale landkort.

I 2007 startede Frilev Voersaa Bladet og Aktivitetskalenderen og gennem 11 år har Voersaaboerne 3 gange om året modtaget 35 – 40 sider med artikler og fotografier, der fortæller om Voersaa og omegnens aktive foreningsliv. Værdien af dette lokalblad kan ikke overvurderes. Alle glædede sig til at læse Voersaabladet, hver gang det udkom. I bladet kunne både læses om afviklede foredragsaftener, om hvad er der foregået på Voersaa Museum, hvordan fodbolddrengene havde klaret sig og hvad der skete hos Knud Søhane spejderne. I lokalbladet var også omtale af generalforsamlinger i Borgerforeningen, Voersaa Byudvikling, Voerså Jollehavn, Varmeværk og tidligere vandværk, krydret med billeder og fortælling om både Stensnæsskolens skolefester, Sankt Hans fester og Voersaa Revyen.

Voersaa Bladet har haft meget stor betydning for sammenhængskraften i Voersaa. Hvis udenbys personer, tilflyttere eller myndigheder skal kontakte foreninger i Voersaa, har man i det seneste Voersaa Blad altid kunne finde en ajourført fortegnelse med kontaktpersoner og i aktivitetskalenderen kan man flere måneder frem danne sig overblik overalle de arrangementer, der foregår i det gamle Albæk Sogn.

Udover Voersaa-bladet var Frilev også både drivkraft og arbejdskraften bag Voersaakanalen. En unik lokalkanal, som løbende formidlede store og små nyheder og aktiviteter af betydning for lokalområdet.

Udover denne løbende formidling af lokale aktiviteter og begivenheder har Frilev desuden udgivet lokalhistoriske skrifter, hvor hans indgående kendskab til sognet har dannet baggrund for særdeles læseværdige bidrag til stedets historie. Frilevs engagement har derved sat spor mange steder og kun en ildsjæl med det utrolige netværk, store personlige engagement og dybe kærlighed til sin by og egn kan præstere det Frilev har præsteret.

Æret være hans minde!

Voersaa Borgerforening og Voersaa Byudvikling

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mindeord om Frilev Emil Pedersen, Voersaa' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER