75.000 boligejere står foran betydelig investering

75.000 boligejere står foran betydelig investering

24. december 2017 - kl. 0:14 - af

Mange tusinde boligejere i Nordjylland står i de kommende år over for en større økonomisk investering. Nemlig nyt tag. Et almindeligt tag har en levetid på ca. 40 år, og da der ifølge Danmarks Statistik er flere end 800.000 danske huse, som er bygget før 1980, er en stor del af disse i risikozonen for at skulle udskifte eller renovere taget. Branchen anslår, at der alene i Nordjylland er ca. 75.000 huse i farezonen.

Bor du i et hus, som er bygget før 1980, står du med en vis sandsynlighed over for en større investering i løbet af de kommende år. Et ganske almindeligt tag er beregnet til at holde i ca. 40 år, og med 800.000 huse i Danmark som nærmer sig den alder, eller er ældre, kan mange skimte en udskiftning eller renovering i horisonten. Ifølge branchen drejer det sig om ca. 75.000 husstande i Nordjylland.

Det kan være en stor, men også helt nødvendig investering, og man skal som husejer være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis taget er misligholdt.

”Et gammelt og misligholdt tag kan have mange uheldige konsekvenser. Først og fremmest kan det jo være utæt, hvilket betyder, at vand og sne kan gøre skade på resten af huset. Men også varmeregningen lider under et gammelt tag. Isoleringen kan være dårlig eller næsten ikke eksisterende, hvilket betyder, at varmen fosser ud i de kolde måneder, som vi nu står foran,” lyder det fra administrerende direktør i Jydsk Tagteknik, Danny Kromanne.

Han vurderer, at man kan spare op imod 40 pct. på varmeregningen, hvis hus og tag er optimalt isoleret.

Investering tjent hjem på få år
Det er ikke let for det utrænede øje at se, om der er behov for et nyt tag eller bedre isolering. Men det er der heldigvis råd for.

”Når vi kommer ud til husejerne, er de ofte meget usikre på, hvad der er nødvendigt i netop deres tilfælde. Og det kan da også være lidt svært med det blotte øje at vurdere, om taget er i så dårlig stand, at det trænger til en udskiftning. Derfor tjekker vi huset og taget med et termografikamera, som afslører områder med dårlig isolering. På den måde kan man hurtigt og nemt vurdere, hvor slemt det står til,” fortæller Danny Kromanne.

Med en termografiscanning kan man eksempelvis se, hvor varmen slipper ud, og dermed hvor der evt. skal efterisoleres. I sådan en proces er det dog ikke bare taget, der bliver tjekket. Både mure, vinduer, døre og tag bliver faktisk kontrolleret. Og det kan godt betale sig.

”Ofte oplever vi, at isoleringen er helt nede på 20 pct. af, hvad normen er i dag. Man lægger måske ikke mærke til det, men mange bliver overraskede over, hvor meget man kan spare på varmeregningen ved at gøre noget ved det. Ofte er investeringen tjent hjem igen på mindre end fem år,” siger Danny Kromanne.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '75.000 boligejere står foran betydelig investering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER