Ældrerådet: Klippekort har været omdrejningspunktet

Ældrerådet: Klippekort har været omdrejningspunktet

22. december 2017 - kl. 0:27 - af

En af Ældrerådets mærkesager i 2017 har været klippekortordningen både til borgere i eget hjem og i plejebolig.

Klippekortordningen giver borgeren mulighed for selv at vælge ½ times ekstra aktivitet om ugen, og Ældrerådet har været engageret ved fastsættelse af kriterier for ordningen, både i forhold til, hvem der kan bevilges den ekstra tid, og hvordan ordningen kan bruges. Samarbejdet med forvaltning og udvalg om at fastlægge rammerne har medført en ordning, der udnyttes på bedst mulig måde til gavn for de ældre.

Dette fremgår af årsrapporten, som blev fremlagt på Ældrerådets sidste møde i 2017. Et nysammensat ældreråd træder i kraft i 2018 og fungerer de kommende 4 år. Hanna Andersen, Skagen, fortsætter som formand for Ældrerådet.

Omdrejningspunktet for ældrerådsarbejdet har gennem hele året været at sikre den ældre generation de bedst mulige vilkår, både som hjemmeboende, og når det er blevet nødvendigt at flytte til en plejebolig. Ældrerådet har også været optaget af, hvordan man kan skabe rammerne for, at ældre, der ønsker det, har mulighed for at indgå i et meningsfyldt samvær med andre mennesker og derved undgår ensomhed. I Frederikshavn Kommune er man nået rigtig langt i arbejdet med at mindske ældres ensomhed.

Ældrerådet har samtidig haft en lang række sager til orientering fra de politiske udvalg, ligesom Ældrerådet har anmodet forvaltningen om en orientering inden for forskellige aktuelle områder, som f.eks. mangel på bænke i nyopsatte busskure, hvordan man løser problematikker om ældre med anden etnisk baggrund på plejecentrene, herunder eventuelle sproglige vanskeligheder, specielle ønsker til pleje/mad, udlån af mindre hjælpemidler fra biblioteket, aflastningshotelpladser til ikke-demente borgere samt orientering om madservice og madtilbud i plejeboliger.

Herudover har Ældrerådet skrevet til Regionsrådet vedr. Ambulanceberedskabets responstider i Frederikshavn Kommune i 2. kvartal af 2017.

Ældrerådet følger manglen på praktiserende læger og presser på, hvor det er muligt, med henblik på at få flere praktiserende læger til Frederikshavn Kommune.

Ældrerådet er opmærksom på, at ensomhed kan være lige så skadelig for et menneske som en række sygdomme. Ældrerådet vil fortsat holde fokus på, at ensomhed blandt ældre synliggøres.

Ældrerådet finder det væsentligt, at fremtidens plejeboliger er fleksibelt indrettet og understøtter sociale aktiviteter samt har en husleje, der kan betales af alle ældre. Ældrerådet støtter, at man anvender velfærdsteknologiske løsninger til at sikre demente mulighed for at kunne bevæge sig i det fri og anbefaler, at man fortsat undersøger og afprøver nye velfærdsteknologiske muligheder.

Hvis man ønsker at læse hele Ældrerådets årsrapport, kan dette link benyttes:

http://frederikshavn.dk/meetings/%C3%86ldrer%C3%A5det%20(%C3%85ben)/2017/14-12-17/0Referat%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

og derefter scrolle til siderne 11-16

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældrerådet: Klippekort har været omdrejningspunktet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER