Pengepulje til skoler og historiske bygninger

Pengepulje til skoler og historiske bygninger

14. december 2017 - kl. 8:22 - af

Når Økonomiudvalget den 13. december afslutter sin mødevirksomhed for i år, er der på dagsordenen bl.a. et punkt ”Prioriteringsprincip af pulje for skoler”.

Byrådet har i budget 2018 og overslagsårene derefter afsat en anlægspulje til skoler mv. på 3 mio. kr. i 2018 og 1 mio. kr. i 2019. Ejendomscenteret anbefaler, at anlægspuljen prioriteres til både skoler og historiske bygninger.

Økonomidirektøren indstiller forud for mødet, at Økonomiudvalget godkender, at den foreslåede disponering af puljen til Ejendomsvedligehold (skoler mv.) anvendes, så 1 mio. prioriteres til historiske bygninger i 2018, og rest på 2 mio. kr. i 2018 samt 1 mio. kr. i 2019 prioriteres til faglokaler på anviste skoler.

Historiske bygninger
Frederikshavn kommune har en række betydningsfulde historiske bygninger, som både er en vigtig del af områdets kulturarv og er med til at ”brande” kommune og lokalsamfund. Derfor er det vigtigt at prioritere vedligeholdelse af disse bygninger, selvom det kan være en økonomisk tung opgave.

Indenfor rammerne af midler til vedligeholdelse af øvrige ejendomme har det ikke tidligere være muligt at prioritere i nødvendig grad. Derfor anbefaler Ejendomscenteret, at der af puljen prioriteres 1 mio. kr. til Algade 3 i Sæby, Skagen Rådhus samt Vippefyret i Skagen.

Skoleområdet
På skoleområdet er der behov for at opgradere flere faglokaler på grund af nedslidning, ændrede behov eller pædagogiske hensyn. Derfor anbefaler Ejendomscenteret, at der af puljen prioriteres 2 mio. kr. i 2018 samt 1 mio. kr. I 2019 til at løfte den indholdsmæssige genopretning på 3 skoler.

Anbefalingen foreslås udmøntet således, at afdeling Sæbygårdvej samt afdeling Ravnshøj prioriteres i 2018, og afdeling Abildvej i Frederikshavn prioriteres med resten, fordelt over 2018 og 2019.

De foreslåede indsatser er fremkommet i samarbejde mellem Ejendomscenteret og Center for Børn og Skole og er således koordineret med øvrige indsatser i Bæredygtigt Børneområde.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pengepulje til skoler og historiske bygninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER