Kommunen vil udfase skoler med relation til Tvind

Kommunen vil udfase skoler med relation til Tvind

12. december 2017 - kl. 0:19 - af

Børne- og ungdomsudvalget fik på udvalgets seneste møde en orientering om kommunens brug af skoler og opholdssteder med relation til Tvind.

Orienteringen blev taget til efterretning; men et flertal i udvalget bestående af SF, Venstre og DF besluttede, at børne- og ungdomsområdet fremover ikke anvender Tvind-relaterede opholdssteder og skoler mv.

Ida Skov, Enhedslisten, kunne ikke stemme for, da der efter hendes opfattelse ikke forleå en konkret begrundelse herfor. Bent H. Pedersen (A) stemte imod og opfordrede Økonomiudvalget til at tage sagen op.

To udvalgsmedlemmer var fraværende.

Danmarks Radio bragte i oktobe måned dokumentarudsendelser med fokus på kommunernes brug af Tvind-relaterede opholdssteder og skoler, ligesom der i forskellige trykte medier har været bragt artikler, hvor også Frederikshavn Kommune er nævnt som bruger af disse opholdssteder.

Af sagsbehandlingen fremgår det, at når Frederikshavn Kommune vælger opholdssteder, bo- og skoletilbud, er sådanne baseret på at være godkendte og figurerer på tilbudsportalen som godkendte af Socialtilsynet. Det er dermed ikke Frederikshavn Kommune, men Socialtilsynet, der undersøger organiseringen eller ejerskabet bag opholdsstederne. Det er Socialtilsyn Nord, der har godkendt de opholdssteder, som Frederikshavn Kommune bruger.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen vil udfase skoler med relation til Tvind' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER