Børnegudstjeneste med glæde, advent og jul

Børnegudstjeneste med glæde, advent og jul

1. december 2017 - kl. 8:15 - af

Det var Albæk kirke, der dannede den hyggelige ramme, da omkring tres børn og voksne var samlet onsdag 29. november til børnegudstjeneste.

Sognepræst Helge Morre Pedersen og de to musikpædagoger, Hanne Møller og Dina Flyvbjerg Ledet, ledede aftenen med masser af liv, aktivitet og glæde.

Bedeslag og glæde
Sognepræsten talte sammen med børnene kirkeklokkens 3 gange 3 bedeslag, og herefter fortalte Hanne Møller om at være glad.

– Alle slags, som man kan føle, må man gerne. Man må gerne sige til Gud, om man er glad, sur eller midt imellem. Man kan altid snakke med gud i himlen. Da jeg var barn, fik jeg ofte et knus af min mor, og at snakke med Gud er nøjagtig det samme, som at få et knus af ham, forklarede Hanne Møller, de interesserede børn og gik over til en leg med børnene, som kan kaldes dreje eller skubbe til en person med lukkede øjne.

Undervejs i gudstjenesten sang kirkens børnekor K. I. K. for på mange sange med masser af liv og fagter, som både børn og voksne deltog i. Her kom der rigtig gang i sagerne under ledelse af Dina Flyvbjerg Ledet, mens Hanne Møller spillede elklaver til.

Slavefogedens død
Sognepræsten fortalte, den spændende historie om Moses, som jo var israelit, men også prins i Egypten.

– Moses opdagede en dag en egyptisk slavefoged, der piskede en israelit. Moses gik amok og dræbte slavefogeden. Moses troede ikke, der var nogen, der opdagede det, men det var der, og nu blev Moses jagtet og flygtede ud i ørkenen. På flugten så han en tornbusk, der brændte, men busken holdt til det, og der kom ingen aske. Det var Gud, der gennem tornbusken fortalte Moses, at han skulle bringe sit folk, israelitterne, ud af Egypten. Det ville Moses ikke så gerne, for så skulle han jo møde Egyptens farao, der jagtede ham. Gud sagde nej, du skal; og du får hjælp af din bror Aron. Selv i nødens stund tilbyder Gud sin hjælp, forklarede sognepræsten.

Inden gudstjenesten var slut, fortalte sognepræsten også lidt om advent, adventskrans og jul.

Det var helt tydeligt, sognepræsten vandt stort gehør blandt børnene, der lyttede godt efter, for beretningen om Moses. Kun et par helt små børn, der kun lige havde lært at gå og måske endnu ikke fattede historien, pludrede lidt og gik rundt på kirkegulvet, mens sognepræsten fortalte.

Efter gudstjenesten var der fællesspisning for både børn og voksne i Lyngså kirkehus. Her spiste børnene gratis, mens voksne måtte betale.

Børnegudstjenesten var den sidste inden jul, men der kommer flere i det nye år i både Albæk og Lyngså kirker.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnegudstjeneste med glæde, advent og jul' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER