Lån af hverdagshjælpemidler på biblioteket

Lån af hverdagshjælpemidler på biblioteket

27. november 2017 - kl. 9:37 - af

Udlån af hjælpemidler fra biblioteket er et særligt tilbud, som kun findes i ganske få kommuner i Danmark. I Frederikshavn Kommune er det foreløbig et pilotprojekt, der afprøves på biblioteket i Frederikshavn.

Handicaprådet ser udstillingen på Frederikshavn Bibliotek forud for rådets møde den 27. november, hvorefter en medarbejder fra Myndighedsafdelingen vil fortælle om tilbuddet.

Siden 22. juni 2017 har man kunnet låne mindre hjælpemidler på samme måde, som man kan låne bibliotekets øvrige materialer. Biblioteket er gået sammen med Hjælpemiddelenheden i Center for Social og Sundhedsmyndighed om at give borgere i kommunen mulighed for at låne mindre hjælpemidler.

Mindre hjælpemidler er f.eks. kartoffelskræller med sugekop, påklædningspind, skruelågsåbner, rygbadebørste med skaft osv.

Fremover bliver det muligt at låne disse hjælpemidler på biblioteket, afprøve deres funktion og virkning, inden man eventuelt selv køber et. Intentionen er at skabe mere synlighed på de mange hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lidt lettere.

Hjælpemidlerne udstilles fast på Frederikshavn Bibliotek. Hjælpemidlerne lånes med lånerkort/sundhedskort på samme måde, som man låner bibliotekets øvrige materialer. Lånetiden er 14 dage.

Hjælpemidlerne kan bestilles via bibliotekets hjemmeside – søg blot på ordet hjælpemidler og afgræns herefter søgningen til genstand (i venstre kolonne). Udlånseksemplarerne udlånes i en pose, hvor der også er rengøringsinstrukser og informationer om indkøb af det enkelte produkt.

En medarbejder fra Hjælpemiddelenheden vil stå til rådighed én gang om måneden på biblioteket for at svare på spørgsmål vedrørende produkterne.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lån af hverdagshjælpemidler på biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER