At tage en erhvervsuddannelse har ingen alder

At tage en erhvervsuddannelse har ingen alder

25. november 2017 - kl. 0:16 - af

Casper Nygaard fra MAN Diesel & Turbo, Simon S. Bostrup fra Orskov Yard, samt Rasmus F. H. Larsen, Dennis K. Larsen og Morten Pedersen fra VMS Group har alle aflagt svendeprøve og det længe ventede svendebrev som skibsmontør er nu i hus.

Lærlingene er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD, og lærlingekoordinator Anette H. Sørensen fortæller, at kun én af flokken er startet i lære umiddelbart efter folkeskolen. De fire øvrige har en del anden erhvervserfaring, inden de startede i lære og én har tilmed en anden uddannelse med i bagagen.

Casper Nygaard fra MAN Diesel & Turbo har i mange år arbejdet som ufaglært maskinarbejder, men han erfarede, at uden et svendebrev, stod han ikke med stærke kort på hånden, når han søgte jobs.

  • Jeg besluttede derfor at investere i min fremtid ved at gå i lære som 26-årig. Foran mig lå der to uddannelsesmuligheder. Den ene var at fortsætte i fremstillingsindustrien, den anden at gå den maritime vej via skibsmontøruddannelsen. Jeg valgte den sidste, og jeg har fundet den helt rette hylde, siger Casper Nygaard.

Hos MAN Diesel & Turbo, VMS Group og Orskov Yard er der stort fokus på at uddanne kvalificeret arbejdskraft. De tre virksomheder har 45 lærlinge på lønningslisten indenfor skibsmontør-, smede- og industriteknikeruddannelserne.

  • Vi favner bredt i rekrutteringsfasen og lærlingene hos os er en blandet flok af unge og voksne. Det giver en god dynamik, når nogle af lærlingene har erhvervserfaring med fra andre brancher og virksomheder, udtaler John Ditlev, lærlingeansvarlig hos MAN Diesel & Turbo.
  • Vi har udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og vi er derfor nødt til selv at være med til at uddanne faglærte, og den bedste arbejdskraft er den vi selv uddanner. Når vi ansætter, er det personen og kompetencerne, der vægter. Alderen er ikke afgørende, siger Kim Brohus, lærlingeansvarlig hos VMS Group.

Anette H. Sørensen opfordrer til, at hvis man har en uddannelse, der ikke er helt up to date, og det er svært at finde job, så er det værd at kigge efter en uddannelse i den maritime branche, hvor jobmulighederne er gode.

  • Indenfor visse uddannelser står lærlingen med op til flere jobtilbud, når læretiden er overstået. Dét er værd at have med i betragtningerne også for de mennesker, der er med til at vejlede vores unge igennem folkeskoletiden, slutter Anette H. Sørensen.

Fakta om den maritime lærlingeordning
Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem syv maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnerne i ordningen er Orskov Yard A/S, VMS Group A/S, MAN Diesel & Turbo A/S, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics samt Vestkajens Maskinværksted.

Sleeping partners er: Scanel International A/S, Karstensens Skibsværft A/S, Hytek A/S, Victor A/S, Hanstholm Elektronik A/S samt Imers Industri Montage ApS.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'At tage en erhvervsuddannelse har ingen alder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER