Stop med at ”forføre vælgere” – og lad os tale om bæredygtighed

Stop med at ”forføre vælgere” – og lad os tale om bæredygtighed

5. november 2017 - kl. 6:39 - af

Den 31. oktober var der valgmøde om folkeskolen i Frederikshavn kommune, arrangeret af Lærerkreds Nord, her blev der fra flere af panelets kandidater sagt, at de ville fjerne rullende skolestart.

De penge der skal bruges for at kunne dette – ca 1.4 mill – kan de så let som ingenting finde andet sted i den store kommune kasse (sjovt der ikke er andre der har fundet på det allerede så….)

Som forældre til børn i folkeskolen og der forinden børn i både dagplejen og institution i Frederikshavn kommune, så forstår vi ikke, at der er kandidater der tænker at tingene er så enkle og kan skilles fra hinanden. Er der kandidater der regner os borgere for at være ”så lette at forføre”, med tomme og ikke gennemsigtige løfter, løfter der ikke kan gennemføres, i hvert tilfælde ikke med ønskede effekt som mål…..?

Lykkes det at finde de 1.4 mill, skal disse penge flyttes til dagtilbudsområdet, fordi de her vil skulle have børnene længere. Pengene vil her betyde, hvis de da bruges til hænder, at der kan tilføres ca fire stillinger til ialt ca 32 institutioner………. Vi ved ikke helt om vi kalder det meget bedre kvalitet der. Ligesom det heller ikke vil afføde bedre kvalitet i skolen. Pengene er med tilblivelse af Bæredygtigtigt område (BBO), væk fra området og kommer ikke igen ved fjernelse af rullende skolestart.

Endelig tænker vi ikke, at alle de øvrige udfordringer der er på skoleområdet – vi nævner i flæng: bygninger der på ingen måde er hverken vedligeholdte eller tidssvarende, tildelingsmodel der ikke fungerer i virkelighedens verden, mulighed for afkortning af den lange skoledag via to lærer ordning, specialområdet og børn med andet sprog end dansk området der ikke fungerer, unge der ikke kommer videre med uddannelse, læringsplatforn “min uddannelse” og meget mere, tilgodeses ved at fjerne rullende skolestart.

Faktum er, at BBO var en spareøvelse, der er sparet 34 mill med denne plan, penge der skulle findes – og børne- ungeudvalget er ikke det eneste udvalg der har skulle finde penge i Frederikshavn kommune – VI HAR INGEN PENGE!!!

Da der for nylig var budgetorientering for bestyrelser, spurgte en bestyrelseskollega om, hvordan det kunne være at selv helt små beløb der skulle spares, kan mærkes voldsomt ude i distriktet, når vi her sidder og hører om forvaltningen af de flere mia kroner udvalget har at råde over. Svaret er – at folkeskolen i Frederikshavn drives for så lavt et gennemsnitligt beløb pr. barn, at det på ingen måde kan lade sig gøre at finde bare få penge på skolens budget, uden det kan mærkes kraftigt – dette løses IKKE ved hovedløst at fjerne rullende skolestart !

Vi taler ikke hverken for eller imod rullende skolestart – vi taler udelukkende og klart for, at vi ikke fortsat skal og vil lægge børn til den ene og den anden strukturændring hvor der ikke er bæredygtighed på indhold/kvalitet på “den bredde bane”. Altså hvor ikke ændringen vedtages på et ordentligt undersøgt grundlag.

SÅ kære kandidater – se nu at få skabt blik for, at bæredygtig i en kommune ikke kun er økonomisk bæredygtighed, men også pædagogisk bæredygtighed……

Få lavet en langsigtet og “bred” plan for hele børneområdet og gå i dialog….! Evalueringen af BBO viser ikke meget andet, end at der pt foregår rigtig meget forskelligt. Og ja, der er børn der ikke trives, men ved vi med sikkerhed at det skyldes rullende skolestart?

Vores almindelige trivsels undersøgelser viser også, at der er elementer i en skoledagligdag, der præger trivslen – ex bonner disse i alle distrikter ud på toiletforhold der gør, at børnene ikke vil bruge dem – trivsel kommer af og er langt mere end rullende skolestart. Fjerner vi rullende skolestart og flytter pengene til denne til institutionsområdet – ja så skal vores børn trives i skolen med færre hænder til at møde dem, færre voksne til at lære dem både dannelse og faglighed…..

Er det bæredygtighed og det vi i Frederikshavn vil for og med vores børneområde?

Carsten Kassow – forældre og bestyrelsesformand for skoledistrikt bestyrelsen, skoledistrikt Vest
Louise Jæger Jeppesen – forældre og bestyrelsesformand for skoledistrikt bestyrelsen, skoledistrikt Syd

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stop med at ”forføre vælgere” – og lad os tale om bæredygtighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER