Debat- og valgmøder om foreningslivet i kommunen

Debat- og valgmøder om foreningslivet i kommunen

21. oktober 2017 - kl. 5:47 - af

FUF og Idrætssamvirket har inviteret til tre debat- og valgmøder under overskriften: ”Er foreningslivet i Frederikshavn Kommune under afvikling eller udvikling?”

Otte partier ud af ti mulige der stiller op til Byrådsvalget i november, har takket ja til invitationen
til at deltage i paneldebatten i Sæby, Skagen og Frederikshavn

SÆBY FRITIDSCENTER OG HOSTEL, d. 24.10. kl. 19.00 Deltagere i panelet: Ole Rørbæk Jensen (A), Peter E. Nielsen (C), Søren Visti Jensen (SF), Rasmus Bang Pedersen (LA), Poul Sørensen (DF), Mogens Brag (V), Poul-Erik Andersen (E), Ole Jonsson (Å).

SKAGEN KULTUR- OG FRITIDSCENTER, d. 25.10. kl. 19.00 Deltagere i panelet: Bjarne Kvist (A), Peter E. Nielsen (C), Klaus Hjulmand (LA), Karsten Drastrup (DF), Pia Karlsen (V), Poul-Erik Andersen (E), Heidi Jacobsen (Å).

MASKINHALLEN FREDERIKSHAVN, d. 26.10. kl. 19.00. Deltagere i panelet: Claus Henrik Nedermark (A), Jens Martin Fjordbak (C), Klaus Hjulmand (LA), Lars Oldager (DF), Jytte Høyrup (V), Poul-Erik Andersen (E), Mark Jewkes (Å).

Arrangørerne har på forhånd udformet fem spørgsmål som paneldeltagerne opfordres til at bruge deres indledende talerunde til at svare på følgende forhold:

– at de økonomiske rammer til sport og fritid i de sidste ti år er faldet? Og kan det være et sammenhæng med øgede ressourcer der er tilført til gadeteam og øget social indsats til børn og unge?

– at kommunen får lavet en eller flere strategier for specifikke målgrupper, som har særlig fokus på aktiviteter rettet mod det sundhedsfremmende element? Det kan eksempelvis være genoptræning, idrætsuvante, kontanthjælpsmodtagere eller arbejdsløse. Og i givet fald, hvordan ser du foreningernes rolle her?

– at foreningerne i kommunen skal betale forskellige priser for brug af samme typer lokaler / haller og ungdomsafdelingen rammes forholdsvis hårdt på tilskuddet, hvis de har for mange medlemmer over 25 år? Og skal den vilkårlige tildeling af tilskud til de selvejende idrætsanlæg fortsætte?
– at kommunen får indført konkrete planer for, hvordan den understøtter åben skole-samarbejder mellem skoler og foreninger? Og at planerne og aftalerne skal udmøntes som en langvarige forpligtelser og bero på faste aftaler om finansiering?
– til DIFs sprit ny version af kommuneundersøgelse? I undersøgelsen rangeres samtlige landets kommuner efter 21 parametre, som er opdelt i områderne, ”Frivillighed”, ”Faciliteter”, ”Idrætspolitik” og ”Økonomi”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debat- og valgmøder om foreningslivet i kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER