Eleverskud opføres i Sæby Kirke på onsdag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eleverskud opføres i Sæby Kirke på onsdag

30. september 2017 - kl. 9:38 - af

I anledningen af 200 året for den danske komponist Niels W. Gades fødsel opføres hans korværk ”Elverskud” i Sæby Kirke.

Stykkets handling er i den udprægede romantiske ånd, det vil sige en historie med inspiration fra folkeeventyr og legendestof. I Elverskud er der tale om en ung mand, hr. Oluf, som til trods for at han snart skal giftes, lader sig lokke af de skønne elverpiger på Elverhøj. Som traditionen foreskriver, ender unge mænds eventyr med elverpiger altid i undergang og tragedie – så meget sagt uden dog helt at afsløre slutningen på Elverskud.

Stykket blev uropført i 1854, og er blevet et af Gades mest berømte værker, og det er blevet opført ikke mindre end 184 gange i hans levetid. Særligt kendt er nok ”Morgensang fra Elverskud”, som er teksten til ”I østen stiger solen op” men med melodi og korarrangement af Gade – et korstykke mange korsangere med stor glæde har lagt stemmer til gennem tiden.

Ved opførelsen i Sæby Kirke kan høres Hjørring Kammerkor suppleret med unge sangere fra Hjørring Gymnasium samt solisterne Annette Bo Nielsen, Thomas Rewes Larsen og Kathrine Skovmand-Larsen – det hele under ledelse af dirigent Anne Mette Vennegaard. Opførelsen er et projekt under Kulturalliancen, med økonomisk støtte herfra samt fra SPAR NORD FONDEN.

Sæby Kirke, onsdag den 4. oktober 2017 kl. 19.30.

Entré kr. 80,- Børn og unge – fri entré.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eleverskud opføres i Sæby Kirke på onsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger