Vi arbejder på at bevare Ørnedalsbanen i al fremtid

Vi arbejder på at bevare Ørnedalsbanen i al fremtid

25. september 2017 - kl. 8:13 - af

Ørnedalsbanen har altid været et festligt sted at komme. Jeg ville ønske, vi kunne have banen i al fremtid. Og det arbejder vi på. Men der er en stor knast, som jeg mener Lasse Burholt overser i sit læserbrev: ejendomsretten. Sagen om Ørnedalsbanen kan egentlig opsummeres meget kort: ejeren af den jord, som Ørnedalsbanen ligger på, har opsagt lejekontrakten. Punktum. Her gælder den grundlovssikrede ejendomsret, som jeg ikke er til sinds at ændre – det har jeg i øvrigt heller ikke mulighed for. Og det har kommunen heller ikke. Så det nytter ikke at skyde på kommunen. Det er en sag mellem to parter, som kommunen højst kan gå ind og hjælpe med at løse i sammen med parterne. Kan man så ikke bare ekspropriere – altså med statsmagt overtage en anden mands jord? Nej, det er klart afgjort, at der ikke må eksproprieres til fordel for fritidsformål. Og når du kommer fra et parti, Lasse Burholt, som ikke engang vil sikre muligheder for at ekspropriere for at sikre rent drikkevand, så tror jeg altså heller ikke det er en farbar løsning.

Har vi – kommunen – så siddet på vores hænder? Nej, vi har afsat ressourcer til at afdække, hvor det er muligt at placere en ny bane. Og vi har afsat penge til, at holdet bag Ørnedalsbanen kan få hjælp til at finde et nyt sted. Mange steder har været i spil. Jeg har sågar været så langt ude, at jeg har tryglet en adm. Direktørfor et større firma om at sælge en nedlagt grusgrav til formålet. Lige meget hjalp det. Desuden har vi forsøgt at finde gode løsninger i tæt dialog med parterne. Desværre uden resultat.

Lasse Burholt, du er naturligvis undskyldt af, at du ikke rigtig ved, hvad du snakker om, når du skriver ”Manglende politisk opbakning”. Dit læserbrev er ganske indholdsløst i forhold til at finde gode løsninger. Åben nu op for guldkornene! Hvad er det, du og Asger har fundet ud af kan løse problemet? Jeg er meget lydhør. Så kom ud af busken, Asger og Lasse, i stedet for at skyde på os andre, som har travlt med at løse problemerne.

Anders Brandt Sørensen(S)
Formand for Plan og Miljøudvalget

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi arbejder på at bevare Ørnedalsbanen i al fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger