SF: Tilbagerulning er både uansvarligt og en halsløs gerning

SF: Tilbagerulning er både uansvarligt og en halsløs gerning

25. september 2017 - kl. 12:28 - af

Hvis man systematisk læser de mange indlæg fra flere af kandidaterne til det kommende kommunalvalg, kan man ikke undgå at lægge mærke til, at flere af de mest energiske agiterer for at tilbagerulle nogle af de tiltag, det siddende byråd har gennemført i de forløbne fire år – ikke mindst indenfor skoleområdet.

Det kan selvfølgelig være politisk og populistisk fristende at prikke til den utilfredshed, der løbende har været med de gennemførte forløb. Indenfor skoleområdet har forældre- og lærergruppen typisk været inddelt i flere lejre, der hver især har argumenteret for eller imod forandringerne. Selv om nok de fleste efterhånden har accepteret de gennemførte ændringer – og mange endog kan se fordelene ved dem – så er der stadig en vis utryghed og utilfredshed, der sagtens kan pustes op til en ny ild, hvis der er tilstrækkelig politisk ond vilje til det.

I SF har vi valgt at sige ”ro på”. Dermed ikke være sagt at alle reformer nødvendigvis er hugget i sten og ikke kan forandres eller justeres, men at rulle store tiltag tilbage vil være en både uansvarlig og halsløs gerning. Man vil kun kaste skolerne, de ansatte og ikke mindst børnene ud i en ny svær forandringsproces – og for at tilfredsstille de kritiske grupper vil man i stedet skabe ny utilfredshed hos andre.

Lad os nu bare være ærlige og konstatere, at kommunen de sidste fire år først og fremmest har ageret for at undgå en decideret rabundus, hvor staten efterfølgende ville overtage styringen. Alle justeringer, besparelser og andre tiltag er lavet for at spare penge. Så i stedet for at pakke det ind i positivt ladede ord som ”reformer” eller ”udvikling”, så er det mere reelt at kalde tingene ved deres rette og forståelige navne: besparelser og nedskæringer.

SF har støttet op om denne økonomiske hestekur – ikke af lyst men af nødvendighed.

I stedet for at se passivt til med korslagte arme og sige øv til det meste og nej til resten, så har vi på klassisk SF-vis søgt indflydelse. Det mener vi at skylde de borgere der har stemt på os. Og hist og her har vi sat fået sat vore små aftryk, hvis nogle stramninger i vore øjne var for brutale. Vi har brugt vort ene mandat maksimalt – også ved en netop overståede budgetforhandling – og har oplevet at blive lyttet til i forligskredsen. Dette udgangspunkt vil vi videreføre i den kommende byrådsperiode – og gerne med endnu større vægt, hvis vælgerne vil os det vel.

Økonomien har fået det klart bedre – og man kan så diskutere hvor stor en pengetank vi behøver for med sindsro at kunne sige, at det værste er overstået.

I SF mener vi, at vi nu har råd til at evaluere og justere. Men ikke ved tilfældige populistiske tilbagerulninger til glæde for de grupper der i givne situationer har råbt højest. I stedet skal vi stille og roligt i tæt kontakt med brugerne og de ansatte sætte os sammen og diskutere det fremtidige forløb i ro og mag.

Lad os sammen få de ting der allerede er søsat til at fungere – og justere der hvor det giver mening. Med ”ro på” mener vi i SF en kommende byrådsperiode uden voldsomme reformer og yderligere nedskæringer – men med tid til eftertanke, personalepleje og brugerinddragelse.

Kun sådan kan en hverdag med begrænsede ressourcer komme til at fungere optimalt!

Og kun sådan kan vi i Frederikshavn Kommune omsider få ”ro på”!

På vegne af SF´s byrådskandidater
Søren Visti Jensen

2 kommentarer til “SF: Tilbagerulning er både uansvarligt og en halsløs gerning” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “SF: Tilbagerulning er både uansvarligt og en halsløs gerning”

  • Intet under man får få stemmer, når man intet har for fremtiden.

    Som Jeg kender Jeres kommune, så er det ikke muligt at rulle noget tilbage, hvorfor det også er 0.

    Ja tak til guf for øregangene.

    Udfra dette indlæg svarer det til, man ligeså godt kan stemme blankt.I er desværre ikke enestående,men et godt eksempel på kommunalt selvstyre har store problemer.

  • Karl Henrik Hansen

    Kære Søren med dit læserbrev må du da kunne oplyse hvor meget der er sparet ved at flytte 3 klassetrin fra Stensnæsskolen og til Sæby. Det kunne jo være dejligt hvis I ærligt sagde det rent ud og gav borgerne de faktiske tal. Hele skolestrukturen i gamle Sæby kommune var jo på plads inden kommunesammenlægningen og jeg forstår slet ikke hvorfor man på den måde brugte grovfilen. Vi ser nu at Skagen havn udvider på 3. etape og Frederikshavn udvider på 2. etape og Sæby have udvider på 1. etape og Dybvad bliver tilført penge til forbedringer men resten af kommunens arealer forbliver uændret ja Østervrå for byggemodnet bakken. Hvor ville det være dejligt med en langsigtet plan hvor man kunne se hvad man ville fremover i kommunen og hver enkelts by/område kunne se hvad planer der var for dem i fremtiden. Jeg ved godt at der ikke er penge til at komme hele kommunen rundt i år men på den lange bane.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF: Tilbagerulning er både uansvarligt og en halsløs gerning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger