Købmanden i Præstbro lukker og slukker

Købmanden i Præstbro lukker og slukker

22. september 2017 - kl. 0:42 - af

– Sidste åbningsdag er fredag 29. september, hvor jeg gerne vil sige tak til kunder og forretningsforbindelser 18.00 med en øl eller sodavand – hvis der er noget tilbage.

Mange forsøg og tiltag

– Jeg har forsøgt næsten alt med mange aktiviteter og tiltag, men jeg må konstatere, at der ikke er grundlag for at drive en købmandsforretning i Præstbro. Havde byen haft 100 flere indbyggere, så tror jeg det kunne lade sig gøre, men jeg må kaste håndklædet i ringen nu. Måske skulle jeg have gjort det for en eller to måneder siden, da det var indlysende, der ingen rigtig sommer kom i år! Sidste sommer havde jeg en rigtig god handel med strøgkunder, som kom forbi, og det var det, der var med til at holde forretningen i gang, så jeg kunne overleve vinteren. Det kan bestemt ikke lade sig gøre igen i år, for disse strøgkunder har slet ikke været her i år, og det tillægger jeg den dårlige sommer.

Medlidenhed med de ældre
– Jeg har været her i to år, og jeg har fået en god og fair behandling af ejerne af bygningen, Foreningen af 2001. Det vil jeg gerne sige dem stor tak for. Samtidig mener jeg også, det er synd for de ældre, der bor i byen. De var både glade og tilfredse, når de kom i forretningen, men det er altså slut nu.

– For ganske nylig har jeg hørt, der er nogen, der vil prøve at genstarte en købmandsforretning i Lyngså. Jeg vil gerne ønske dem alt mulig held og lykke med det, men det bliver svært, kan jeg tilføje af erfaring, når jeg har prøvet, det næsten kun gik ned ad bakke i to år.

– Hvad jeg skal lave fremover, har jeg ikke nogen bud på lige nu. Jeg har endnu ikke søgt noget job. Et eller andet skal jeg da leve af, men nu skal jeg lige have det her på plads og afviklet først, fortæller 39 årige Lindy Bonderup.

Sæby Avis har talt med en ældre kunde fra Præstbro, som kom en del i butikken. Vedkommende fortæller. – Det er en sørgelig begivenhed for borgerne i Præstbro. Nu var der lige kommet en forretning igen, og det var dejlig nemt, men nu har vi desværre problemet igen. Det er synd for købmanden, for han har virkelig prøvet lidt af alt for at få det til at hænge sammen, siger den ældre kunde. (Kunden vil ikke have sit navn i avisen.)

Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Købmanden i Præstbro lukker og slukker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER