Klub Sæby – Et nyt og spændende initiativ

Klub Sæby – Et nyt og spændende initiativ

18. september 2017 - kl. 11:31 - af

Med baggrund i to inspirationsaftener for trænere og ledere i Sæbys idrætsforeninger, står mange af byens idrætsforeninger nu sammen om et nyt og interessant samarbejde.

Det er helt unikt, at så mange foreninger kan være fælles om dette initiativ. Fra initiativtagernes side er motivationen ganske enkelt at lave et nyt spændende træningstilbud til byens unge, hvor foreninger, i stedet for at kæmpe mod hinanden, nu samarbejder, og forhåbentlig får nogle bedre idrætsudøvere tilbage i deres daglige og primære træning.

Dette initiativ skal på ingen måde ses som en konkurrent til nuværende tilbud fra byens foreninger. Der er tale om en supplerende træning, som med fordel kan kombineres med foreningsidræt, uanset hvilken.

Der er bred opbakning til projektet, 13 af byens idrætsforeninger bakker op. Det betyder, at der hver fredag, fra d. 29 september og frem, er et tilbud til alle elever i 7.-9. klasse i byen med overskriften ”Fælles Fysisk Træning”

Det er tanken, at byens 7.-9. klasses elever kan lave alternativ fysisk træning sammen på tværs af interesser og tilhørsforhold i foreninger. ALLE er velkommen og deltagelsen er GRATIS. Skulle der være nogen, som ikke er medlem af en forening i Sæby, er de også meget velkommen.

Træningen bliver med fokus på styrke, koordination, stabilitet og balance. Basale egenskaber, som er gavnlige for alle, uanset alder og hvilken idræt man dyrker. Herudover vil træningen være skadesforebyggende – ”det betyder jo ikke noget hvor dygtig man er, hvis man er skadet”.

Et af formålene ved at lade idrætsudøverne træne sammen på tværs af idrætsgrene er, at de kan lade sig inspirere af hinanden og ikke mindst få noget socialt sammen på tværs af idrætsgrenene.

Rent praktisk vil der ikke blive tale om hverken 5 eller 10 km løb mv. – til gengæld kan al træning foregå i strømpefødder, og vi lover at man får trænet hele kroppen, samtidig med at der bliver SMIL på læben.

Fælles Fysisk Træning vil foregå hver fredag kl. 17-18 i Sæby Fritidscenteret – første gang d. 29. september.

Pt. har 7 begejstrerede instruktører meldt sig, de har alle deltaget i de inspirations aftener der er afholdt i henholdsvis februar og maj 2017. Træningen vil tage udgangspunkt i tanker og holdninger fra indlægsholder Mats Mejdevi, som har stor erfaring med træningen af alle aldersgrupper på tværs af idrætsgrene.

Pt bakker følgende foreninger op: SIK 80, Skiold IF, Sæby Badmintonklub, Sæby HK, Sæby Cykelklub, Sæby Tennisklub, Sæby Golfklub, Sæby Gymnastik forening, Sæby Judo &, Karate klub, Sæby Floorballklub, Sæby Ro & Kajakklub, Sæby Firmaidræt, Springteam Sæby.

De enkelte klubber har ingen økonomiske forpligtelser i samarbejdet, og alle lokale idrætsforeninger er velkommen i samarbejdet.

Når klubberne ingen økonomiske forpligtelser har skyldes det at Nordjyske Bank, Spar Nord, Sparekassen Vendsyssel bakker økonomisk op. Herudover har Sæby Fritidscenter tilbudt gratis halleje frem til 31.12.2017.

Sammen er vi stærkere, så derfor: Klub Sæby – Fælles Fysisk Træning

Fælles træning

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klub Sæby - Et nyt og spændende initiativ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger