Nationen tager pulsen på seneste årti

Nationen tager pulsen på seneste årti

15. september 2017 - kl. 0:12 - af

De store offentlige debatter og emner fra det senest årti tages i den kommende uge under lup, når Mungo Park Kolding gæster Vendsyssel Teater i Hjørring med den anmelderroste teaterforestilling Nationen.

Uanset om man læser nyheder på Ekstra Bladets hjemmeside eller ej, er der ikke mange, der ikke kender debatplatformen “nationen” – Stedet hvor brugerne passioneret kommenterer på stort, småt, relevant og kulørt.

Og hvor tonen til tider kan være hård.

I teaterforestillingen NATIONEN får kommentarerne på debatten et helt nyt udtryk, når Mungo Park Koldings ensemble samt instruktør og teaterdirektør Sophie Lauring undersøger, hvad der sker, når de lader ophedede debattråde ophøjes til lyriske udsagn på teaterscenen.

Debatplatformen “nationen” kunne i 2017 fejre 10 års jubilæum, som Danmarks nok mest hidsige debatforum. Replikkerne fra forestillingen ”Nationen” er taget direkte ud af platformens kommentarspor.

Det er over de sidste 10 år blevet til et enormt antal kommentarer fra hvilke Mungo Park Kolding har plukket et udsnit af fra nogle af de store offentlige debatter og emner, der har optaget os det seneste årti.

“Nationen” zoomer ind på små udsnit af den uendelige ordstrøm. Tager biopsier, sætter dem under lup og skaber en scenisk rumliggørelse af, hvad end vi ser gennem forstørrelsesglasset. En række peepshows ind i voldsomme, ekspressive og til tider monstrøse verdener, som vi ikke kan fjerne blikket fra, men som vi på én gang frydes og forarges over.

Medvirkende: Frank Thiel, Marie Nørgaard, Magnus Christensen og Maja Juhlin.
Instruktør: Sophie Lauring.
Scenograf: Franciska Zahle.
Komponist og lyddesign: Anna Lidell.
Dramaturg: Kathrine Lund.
Koreograf: Taneli Törmä.
Lysdesign: Morten Dorvin
Der er stadig ledige billetter til teaterforestillingen, som præsenteres på Vendsyssel Teater mandag den 18. september klokken 19.30. Køb billetterne her.

Foto: Palle Peter Skov

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nationen tager pulsen på seneste årti' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger